enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6095
EURO
34,7751
ALTIN
2.505,88
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Beyağaç Kültür ve Tarhana Festivali başladı

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Kültür ve Tarhana Festivali başladı. Kazanlarda kaynayan tarhanalar misafirlere ikram edildi.

Beyağaç Kültür ve Tarhana Festivali başladı
19.03.2022
A+
A-

Beyağaç Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Kültür ve Tarhana Festivali başladı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, Kaymakam Ferdi Akgün,  protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş, Çarşı Meydanı’ndaki festival alanına kadar yürüdü.

İLK GÜN HEYECANI YAŞANDI

Açılış yürüyüşünün ardından festivalin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu. Halk oyunları gösterileri ve açılış konuşmalarını Zeki Akakça fotoğraf sergisi açılışı takip etti.

SÖYLEŞİLER

Festival damaklara olduğu kadar fikirlere de hitap etti. Prof Dr. Serkan Bertan tarafından Beyağaç Yöresi Kültür ve Turizm Potansiyeli Değerlendirilmesi, Prof. Dr. Nurten Çekal tarafından Türk Kültürü’nde Tarhana, Devlet Sporcusu ve Altın Kemer Sahibi Hüseyin Çokal ile söyleşileri gerçekleşti.

TARHANALAR GÜN BOYU KAYNADI

Söyleşilerin ardından Yöresel Yemek ve Tatlı yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Gün boyu tarhanalar ilçe merkezinde kaynadı ve misafirlere ikram edildi.

Doğa ve çevre gezileri ile Beyağaç’ı gezen misafirler saat 19:00’da Tolga Yaşar ‘ın Yöresel Seyirlik Oyunları ve THM Konseri ile keyifli anlar geçirecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.