enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4329
EURO
34,4643
ALTIN
2.488,57
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Açık
22°C

Beyağaç’ta düğün geleneği ‘oku’ hakkında karar

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde vatandaşın ekonomisine zarar verdiği gerekçesiyle geleneksel olan ve düğünlerde davetiye yerine dağıtılan ‘oku’ hakkınada karar alındı.

Beyağaç’ta düğün geleneği ‘oku’ hakkında karar
27.11.2019
A+
A-

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde Beyağaç Kaymakamı Muhammet Özyüksel’in başkanlığında gerçekleştirilen ilçe istişare toplantısında önemli karar alındı.Belediye Başkanı Mustafa Akçay, İlçenin muhtarları, STK’lar gibi birçok kurumun katıldığı geniş çaplı toplantıda vatandaşların ekonomik olarak sıkıntıya düşüren ve düğünlerde davetiye yerine dağıtılan ‘oku’ hakkında karar verdi.

Toplantıda ‘oku’ masraflarının yeni evlenen çiftler için büyük bir külfet getirdiği belirtilerek çiftlerin bu ekonomik yükten kurtulması için oku’nun dağıtılmaması önerildi. Öneri çoğunluğun onayıyla kabul edilirken bundan sonra oku yerine Beyağaç Belediyesi tarafından 1 yıl boyunca ücretsiz olarak ilçenin birçok yerinde bulunan 200’ yakın belediye hoparlörlerinden evlenecek çiftlerin düğününe davet anonsu yapılacak.

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, “Oku’nun 2 yıl boyunca kaldırılmasını planlıyorduk. Geniş bir toplantıyla herkesin onayı ile oku’nın kaldırılması önerisi kabul edildi. Oku, düğün yapacak gençleri ekonomik olarak zora sokuyordu. 5 bine kadar 20 bine kadar oku yapanlar var. Bizde Belediye olarak yeni evlenecek çiftlere yardımcı olmak için belediye hoparlöründen 1 yıl boyunca ücretsiz olarak düğünü duyuracağız. Yanlış anlaşılmasın bu sadece bir öneridir, Oku kaldırılması zorunlu değildir isteyen yine oku dağıtabilir” dedi.

Beyağaç’ta alınan bu kararı bazı vatandaşlardan bir gelenek olduğu için tepki görürken, bazıları ise kararı olumlu buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.