enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3694
EURO
34,9629
ALTIN
2.325,75
BIST
9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Beyağaç’ta Hasat Sevinci

Beyağaç’ta Hasat Sevinci
05.07.2017
A+
A-

Beyağaç İlçesinde gerçekleştirilen alternatif tarım üretiminde, ekilen ilk örtü altı Domateslerin hasadı yapıldı.

Beyağaç domates üretiminde ilk hasadı yaptı

Beyağaç’ta  alternatif tarım kapsamında başlatılan çalışmalarda üretilen domatesler  toplandı. Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu (TÜSEMKOM) Başkan vekili Halil Öztürk ve Beyağaç Ziraat Odası yetkilileri, üreticilerle birlikte ilk domates hasadını yaptılar.

 

İlk Hasat 20 Ton

20 ton civarında ilk hasat örtü altı domatesler başta  İstanbul olmak üzere iç piyasaya  sunuldu.

Alternatif ürün yetiştirme projesinin mimarlarından  TÜSEMKOM Başkan vekili Halil Öztürk, Beyağaç’da üretilen ürünleri alma garantisini bizzat kendim verdim. Bugün yaptığımız uzun çalışmaların neticesini almaktan son derece mutluyum. Bugün Beyağaç’ta ilk örtü altı domates hasadını gerçekleştirdik. 20 ton civarında olan domatesleri başta İstanbul olmak üzere iç piyasaya sunuyoruz” dedi.

Umman’a 50 Ton Domates

Beyağaç Domatesi

Beyağaç Domatesi

Örtü altı ürün yetiştiriciliğinin temelini  ilk Çal ilçesinde attıklarını belirten Öztürk, “İlk olarak Çal ilçemizde başlattığımız örtü altı ürün yetiştiriciliği noktasında belli bir aşamaya gelindi. Şimdi bu üretimi  örtü altı ürün yetiştirmeye müsait olan Beyağaç, Tavas, Kale ve Cankurtaran’da  uygulamaya başladık. Yaptığımız yoğun çalışmalar sonucu bugün Beyağaç’ta ilk hasadı yapıyoruz.

Beyağaç Belediye Başkanı’nın destekleri Büyük

Bu hasat çalışmasızda ve örtü altı seracılığın Beyağaç’ta gelişmesi adına Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay’ın çok büyük destekleri var. Kendisine tarımsal kalkınmaya destek olduğu için teşekkür ediyoruz.

Pazar Sıkıntısı Yok

Örtü altı domatese yurt dışından da yoğun bir talep var. Umman Sultanlığı ile 50 ton Domates ihracatı anlaşması yapıldı. İkinci ürün Domatesler  Umman Sultanlığı’na gidecek. Ayrıca Katar’dan da talep var.  Ülkemizdeki önemli marketlerin yetkilileriyle görüşmeler devam ediyor.  Yani bu ürünlerin pazarlanmasında bir sıkıntı yok” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.