enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5098
EURO
34,9316
ALTIN
2.439,45
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Biberiyle meşhur Kale’de tanıtım seferberliği başlatıldı

Denizli’nin yetiştirdiği tescilli biberi ile ünlü Kale İlçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle ‘Kale Turizm Günleri’ başlatıldı. 19 Mayıs’a kadar devam edecek ‘Kale Turizm Günleri’nin açılışı ilçe meydanında yapılan törenle başladı. Kale Belediye Bakanı Mehmet Salih Sağınç, tüm vatandaşları tanıtım günlerine davet etti. Açılış törenine katılanlara meşhur üç kulak tatlısı, Kale Baklavası, keşkek, pide ve biber tatarı ilçe meydanına kurulan dev kıl çadırda tahinli ballı pide ikram edildi. Açılışa katılanlar İnceğiz Kanyonunda tekne turuna da katıldı.

Biberiyle meşhur Kale’de tanıtım seferberliği başlatıldı
15.05.2022
A+
A-

Denizli’de tescilli ürettiği biberiyle ünlü, meşhur baklavası, üç kulak tatlısı, Tabea Antik Kenti, Cevher Paşa Camii, Kale yayla evleri, İnceğiz kanyonu seyir tepesi, tekne turlarıyla bilinen Kale İlçesinde bu yıl ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle ‘Kale Turizm Günleri’ başlatıldı. Kale Belediyesi ve Kalebey Yerel Eylem Grubu Derneği işbirliğiyle 19 Mayıs a kadar devam edecek ‘Kale Turizm Günleri’ nin açılışı ilçe meydanında düzenlenen törenle yapıldı. Açılış törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kale Kaymakamı Abdulkadir Şahin, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, Beyagaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, davetliler ve vatandaşlar katıldı. ‘Kale Turizm Günleri’ kapsamında ilçe meydanın da yöresel ürün pazarı, yörük yaşam kültür sergisi, fotoğraf sergisi açıldı. Kale yayla evleri İnceğiz kanyonu seyir tepesi gezisi, tekne turları, Tabea Antik Kenti ve Cevherpaşa Cami gezisi gibi birçok etkinlik yapıldı. Açılış törenine katılan davetlilere meşhur üç kulak tatlısı, Kale Baklavası, keşkek, pide ve biber tatarı ilçe meydanına kurulan dev kıl çadırda tahinli ballı pide ikram edildi.

Etkinlikler altı gün devam edecek

Kale Turizm Günleri etkinliklerinin 19 Mayıs tarihine kadar devam edeceğini anlatan Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, herkesi ilçeye etkiliklere katılmaya davet etti. Başkan Sağınç; “Kale Turizm Günleri; Kale’nin tarihi doğa güzelliklerinin tanıtımına yönelik, Kültürünün gastronomisini tanımına yönelik bir etkinliktir. Etkinliklerimiz altı gün boyunca sürecek. İlçemizi tarihinden doğasına, kültürüne çeşitli yönleriyle tanıtacağız. Kalemizin coğrafi işaret tescilli Kale biberi başta olmak üzere tescil için başvurularını yaptığımız işlemlerinin devam ettiği Kale Baklavamız, Kale Üç Kulak tatlımız tescilli biberimizle yapılmış olan birçok kişinin geldiğinde tattığı, ikram ettiğimiz Kale biber tatarımız, pidemiz ve keşkeğimiz yer alacak’ dedi.

Etkinlikleri özlemişiz

Pandemi yasakları nedeniyle birçok etkinliğin festivalin tanıtımın yapılamadığını bu tür etkinlikleri çok özlediklerini anlatan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ‘Denizlimiz turizm kentidir. Beyaz cennet Pamukkalemizle yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlıyoruz. Ancak ilimize gelen turistlere alternatif güzergahlar etkinlikler sunmamız gerekiyor. Denizlimizin her ilçesi ayrı bir güzel, bunu ortaya sunmalı tanıtıma da daha çok ağırlık vermeliyiz. Kale ilçemizde Tabea Antik kentiyle tescilli biberiyle meshur tatlılarıyla, İncegiz Kanyonu ve seyır tepesiyle ünlü. Kanyon içinde yapılan tekne turuna herkes katılmalı. İlçenin eşsiz lezzetlerini herkes tatmalı’ dedi. Kaymakam Şahin’de turizm günleriyle ilçede ayrı bir hareketliğin yaşanacağından emin olduğunu söyledi.

Tabea gezildi, tekne turu yapıldı

Kortej yürüyüşü, resim sergisi açılışından sonra davetliler kazı çalışmalarına devam edilen Tabea Antik kenti ve Cevher Paşa Camii ni ziyaret etti. Gezide ziyaretcilere Kazı Başkanı Kale Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Beyazıt bilgi verdi. Gezide eski kaya mezarları, ambarlar ve Ege Bölgesindeki Kalemişi süslenmeli cami serisinin bir parçası olan Cevherpaşa Cami içi de ziyaret edildi. Gezinin sonraki bölümünde İnceğiz Kanyonu Seyir Tepesine giden ziyaretcilere burada ilçenin meşhur biber tatarı, pidesi ve üç kulak tatlısı ikram edildi. Daha sonra İnceğiz Mahallesindeki iskeleye giden davetliler tekne turuna çıktı. Yaklaşık iki saat süren tekne turunda rehberliği Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç yaptı. Kanyon içindeki, delikli taş, cavur evler, terzi manastırı ve kaya mezarları görüldü. Başkan Sagınç rota üzerinde ziyaret edilen yerlerle ilgili bilgi verdi. Gezinin son bölümünde ilçe meydanına dönen davetlilere kıl çadırda tahinli ballı pide ikramı yapıldı. Kale Turizm Günleri etkinlikler 19 Mayıs akşamı Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar sanatcılarının vereceği konserle sona erecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.