enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Biçer Karaca ve CHP’li kadın vekillerden TBMM’de mor örtülü İstanbul sözleşmesi eylemi yaptı!

CHP Genel Başkan yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca bugün TBMM Genel Kurulu’dan CHP grubu adına ‘İstanbul sözleşme hakkında açıklama yaptı. Mor örtü ile CHP’li kadın milletvekilleri ile kürsüye çıkan Biçer Karaca, TBMM başkanvekili tarafından uyarma cezası verildi.

Biçer Karaca ve CHP’li kadın vekillerden TBMM’de mor örtülü İstanbul sözleşmesi eylemi yaptı!
23.03.2021
A+
A-

CHP Genel başkan yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca bugün TBMM genel kurulunda CHP grubu adına İstanbul sözleşmesi hakkında konuştu. Öncesinde CHP’li Kadın vekillerle birlikte TBMM kürsüsünü mor bir bayrak ile örterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini, Meclis kürsüsünü mor örtü ile kaplayarak protesto etti. TBMM başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, kürsünün mor örtü ile kapatılması sonrası oturuma ara verdi. Ara sonrası eylemlerini sürdüren CHP’li Biçer Karaca’ya uyarma cezası verildi.

‘GİDİŞİNİZ KORKTUĞUNUZ, ŞİDDETE VE KADIN CİNAYETLERİNE HAYIR DİYEN KADINLARIN ELİNDEN OLACAK’

Eylem sonrası kürsüde konuşmasına başlayan Biçer Karaca,’Bu uyarı cezasını şahsım ve tüm kadınlar için bir şeref madalyası olarak kabul ediyorum. Korkmayan, susmayan itaat etmeyen kadınlar, bu İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmenin, bir gecede meclis iradesine darbe yaparak fesih ediyorum demenin hesabını emin olun sandıkta soracak. Gidişiniz korktuğunuz; şiddete, kadın cinayetlerine hayır diyen kadınların elinden olacak. Bu an itibari katledilen ve şiddete uğrayan tüm kadınların vebali her birinizin üzerinedir. Genel kurulu saygı ile selamlıyorum’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.