enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3849
EURO
35,0357
ALTIN
2.326,43
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Bilimsel Olarak Kanıtlandı! İşte Mutluluk Veren Yiyecekler…

Bilimsel Olarak Kanıtlandı! İşte Mutluluk Veren Yiyecekler…
16.04.2020
A+
A-

Günlük hayatın karmaşası, şehir hayatının yoruculuğu ve daha birçok etken mutlu olmamıza engel olabiliyor. Ancak bundan uzaklaşmanın yolu da şehrin ortasında doğala yönelmekten yani doğal besinlerden geçiyor. Bazı doğal besinleri tükettiğinizde içerdikleri serotonin gibi maddeler sayesinde mutluluk verebiliyor. Sonuçta mutluluk veren besinler stresi azaltarak rahatlamaya ve aynı zamanda kilo vermeye yardımcı oluyor. Ancak bunu yaparken öğün atlamadan yemek yemek ve doğru miktarda yemek gerekiyor.

Mutluluk Veren Besinler

Bitter Çikolata

Bitter çikolata tatlı isteğini diğer tatlı ve çikolatalara oranla daha hızlı keser. Kahvenin yanında küçük bir ya da iki kare bitter çikolata tüketmek mutluluğunuzu arttırır.

Somon Balığı

Somon balığı, dünyanın en iyi antidepresan etkisi yaratan yiyeceklerden biri kabul edilen omega-3 esansiyel yağ asitleri bakımından zengin bir besindir. Bu nedenle de depresyonla mücadele konusunda mücadelecidir.

Muz

Serotonin içeriği yüksek bir meyve olan muz aynı zamanda ara öğün olarak da günde 1 tane tüketilebilir.

Ceviz

Ceviz içeriğinde bulunan serotonin nedeniyle mutluluk veren yiyecekler arasındadır. Fındık, çiğ badem, fıstık gibi kuruyemişler de serotonin açısından zengin olsalar da ceviz, bu konuda diğer kuruyemişlerin epey önündedir.

Günde 2-3 ceviz tüketmek, stresinizi azaltır ve kendinizi mutlu hissetmenizi sağlar.

Ay Çekirdeği

Ay çekirdeği, çiğneme refleksini harekete geçirmesinin yanında yüksek serotonin oranıyla da stresi azaltır. Ancak yine de tabak tabak yemek mutluluğunuzu arttırmak yerine kilo almanıza sebep olacağını da unutmayın.

Kuru İncir

Kuru incir, serotonin içeren kuru meyvelerin başında gelir. Ara öğün olarak tercih edilen kuru incir kan şekerini düzenler ve kaygı seviyenizi de azaltır.

Peynir

Kahvaltıların olmazsa olmazı peynir, güne serotonin içeren bir öğünle başlamanızı, gün boyu daha enerjik ve mutlu olmanızı sağlar.

Bezelye

Bezelye, serotonin seviyesini yükseltmek için oldukça önemli bir kaynaktır. Vücuda yardımcı olan yüksek miktarda folat ( Yeşil yapraklı sebzelerde bolca bulunan bir B vitamini türü) içerir.

Ana öğünlerden birinde bezelye tüketmek, kendinizi daha iyi hissettirecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.