enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Bozkurt deprem geçmişinden ders çıkardı.. Önemli projeye imza attı

Bozkurt’ta 2019 yılında 6.0 şiddetindeki depremin izleri silinirken geçmişinden ders çıkaran Bozkurt Belediyesi jeolojik hareketleri yakından izlemek, olası büyük bir depremin önceleyenini tahmin edebilmek adına, ilçenin çeşitli noktalarına deprem öncü hareketleri izleme istasyonları kurdu.

Bozkurt deprem geçmişinden ders çıkardı.. Önemli projeye imza attı
29.01.2021
A+
A-

Denizli’nin Bozkurt ilçesinde önemli bir proje için imzalar atıldı. 8 Ağustos 2019 yılında meydana gelen 6.0 şiddetindeki depremin ardından yaralarını saran Bozkurt’ta bu gibi felaketlerin önüne geçmek adına deprem öncü hareketleri izleme istasyonları kuruldu.

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, DOHAD (Doğa Hareketleri ve Araştırma Derneği) ile bir protokolü duyurarak,” Sevgili hemşerilerim… İlçemiz için çok güzel, anlamlı ve harika bir gelişmeyi sizlerle paylaşmanın heyecanını taşıyorum. 8 Ağustos 2019 yılında yaşadığımız büyük depremin ardından yaptığımız çalışmalar sayesinde şükürler olsun ki çok kısa bir sürede depremin bütün yıkıcı etkilerini ilçemizden silmeyi başardık. Ancak, depremin bugünü yarını yok. Bilimin öncülüğünde depreme karşı her türlü tedbiri almaya devam ediyoruz.Bu vesileyle bugün DOHAD (Doğa Hareketleri ve Araştırma Derneği) ile bir protokol imzaladık. İlçemizde bulunan fayların jeolojik hareketlerini yakından izlemek, olası büyük bir depremi önceleyin tahmin edebilmek adına, ilçemizin çeşitli noktalarına deprem öncü hareketleri izleme istasyonları kurduk. DOHAD Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Fuat Agalday’a, ilçemize yaptığı katkılardan dolayı Bozkurt adına teşekkürlerimi sunuyorum.Unutmayalım ki deprem değil, tedbirsizlik öldürür. Biz, aklın ve mantığın öncülüğünde tedbirlerimizi alıyoruz. Bu sistemin tüm ülkemize yayılması ümidiyle… Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum…”ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.