enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5006
EURO
34,8021
ALTIN
2.485,90
BIST
9.539,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
24°C
Denizli
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Açık
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Başkan Çelik, deprem sonrası ve pandemi sürecindeki Bozkurt’u anlattı

Başkan Çelik, deprem sonrası ve pandemi sürecindeki Bozkurt’u anlattı
23.06.2020
A+
A-
https://www.facebook.com/TVpamukkale/videos/296313131523590/

Egeyön Haber ve Pamukkale TV’nin ortak yayınında Gazeteci Ahmet Deda’nın konuğu olan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik oldu.

TEMMUZ’DA YENİ BELEDİYE BİNASININ TEMELİ ATILACAK

Pandemi süreci yaşanmasaydı depremde hasar gören belediye binasının yerine yapılacak yeni binanın temelinin Mayıs ayında atılmasını planladıklarını söyleyen Çelik, bu sürecin yaşanması ile Temmuz ayında temelin atılması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Çelik, depremde ilçe merkezinde camilerin büyük hasar gördüğünü ve şuanda ibate açık olmadıklarını söyledi. Çelik, ilerleyen süreçte camilerin yeniden yapılacağını dile getirdi.

DIŞARIDAN GELEN 1 VAKA GÖRÜLDÜ

Pandemi sürecinde Bozkurt’un aydın bir memleket olmasından dolayı sosyal mesafe ve maske kuralına sıkı şekilde uyulduğunu belirten Çelik,”Pandemi sürecinde hemen hemen hiç vakamız olmadı. Sadece dışarıdan gelen bir vatandaşta pozitif vaka görüldü. O kişi de sonrada sağlığına kavuştu. Pazarlarımızı kapatmamız ve dıştan gelişi kontrol altına almamız faydalı oldu. Bizi sağlıktan çok Sosyoekonomik durumu zorladı. Biz ‘iyilik hareketi’ başlatarak mağdur vatandaşlarla, iyilik yapmak isteyen vatandaşlar arasında aracı olduk. Bu hareketi başlatınca Avusturalya, İngiltere, Almanya’dan bizi arayıp yardım etmek isteyenler oldu. Yerelde esnafları belirledik ve yardım etmek isteyenler onlara yardımları ulaştırdı. Mağdur vatandaşlara verdiğimiz fişlerle ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Böylelikle vatandaşların mahçup olmasını da önlüyoruz. Böylelik bin haneye ulaştık. Bin haneyi muhtarlarımızla beraber belirledik. Ayrıca bu çalışma ile vatandaşlarımızın durumları hakkında veri toplamış olduk.”dedi. Pandeminin henüz bitmediğini söyleyen Çelik, bu yardımların sürdürülebilir olmasını sağlamanın amaçlarını olduğunu belirtti.

Başkan Çelik’in geniş açıklamalarını videodan izleyebilirsiniz!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.