enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5824
EURO
34,7951
ALTIN
2.506,68
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Başkan Çelik özel projeyi Çiftçiler ve Eczacılar Günü olan 14 Mayıs’ta açıkladı

Başkan Çelik özel projeyi Çiftçiler ve Eczacılar Günü olan 14 Mayıs’ta açıkladı
14.05.2020
A+
A-

Çiftçiler de Covid-19 salgını nedeniyle çalışamıyor. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik de bu gerçeğin ışığında “Bu yıl çoğunluğu çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan insanların yaşadığı ilçemizde birçok çiftçimiz virüs salgınından dolayı tarlalarını süremedi. Elbette bu durum ülkemizin genelinde de böyledir. Biz de Bozkurt belediyesi olarak geleceğe yönelik olası bir gıda temini sıkıntısı yaşanabilmesi durumunda, vatandaşlarımızın bundan etkilenmemesi adına bir dizi çalışma başlattık” dedi.

“Bu çalışmalarımızın başında belediyemize ait 60.000 m2’lik tarlarımıza nohut ekimi geliyor” diyen Türkiye’nin tek kadın Eczacı Başkanı Çelik “Bunun için toplamda ‘Azkan’ cinsi 900 kilo nohut tohumu kullandık. Buradan temmuz ayında 9 ton nohut almayı bekliyoruz. Bu nohutları evvela ilçemizde tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtacağız. Kalan nohutlarımızı kooperatifler aracılığıyla satıp elde ettiğimiz geliri yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için kullanacağız.

Yine 30.000 m2’lik tarlarımıza da kekik ve susam ekimine başladık. Aynı şekilde buradan alacağımız ürünlerimiz de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz ulaştırılacaktır” dedi.

Bozkurt’un Her Yanına Meyve Ağaçları Dikilecek

Başkan Çelik çalışmalarının kapsamının bunlarla sınırlı kalmadığını belirterek “Yanı sıra ilçemizde bütün park bahçe işlerini temizlik ve düzenleme haricinde askıya aldık. Artık çiçek değil, her yere meyve ağaçları dikiyoruz. İlçemizin dört bir yanını hünnap, mürdüm eriği, badem gibi ağaçlarla donatıyoruz. Şimdilik 51 hünnap ve 60 erik fidesi diktik. Yerlerimizi belirledik ve fidelerimiz geldikçe dikim işlemlerimizi sürdüreceğiz. Bu ağaçlarımızda olgunlaşacak olan meyvelerimizi de yine vatandaşlarımız ücretsiz temin edeceklerdir” dedi.

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, “Ülkemizdeki bütün belediyelere ait milyonlarca dönüm tarla maalesef ki imar planlarına kurban edilmek için harcanıyor. Halbuki 100 dönüm tarlaya traktör ve birkaç çalışanla 1 haftada istediğiniz ekimi yapabiliyorsunuz. Coronavirüs alışkanlarımız ve yaşam biçimimizi inanılmaz şekilde değiştirecektir. Bunun en büyük etkisi de işsizlik olacaktır. Bu da sağlıklı gıdaya ulaşması daha da zorlaşacak olan milyonlarca insan demektir. Vatandaşlarımızın vergileriyle ayakta olan kamu kurumlarının ilk ve asli görevi, vatandaşlarına kriz anlarını hisstermeyecek politikalar üretmektir. Biz bu koltuklara, bu makamlara, canımızın istediği her şeyi yapabilelim diye değil, vatandaşlarımızın huzur ve refahlarını sağlayabilmek için geldik. Belediye başkanlığı sorumluluk makamıdır. Bu sebeple de bizler, ekilebilecek tüm topraklarımızı işletmeye karar verdik. Aslında geç bile kaldık lakin bir şekilde başladık. Bundan böyle ilçemizin her yerinde ekinler yükselecek. Her zaman söylediğimiz gibi. Devlet vatandaşına yardım yapamaz. Zaten kendisine ait olan bir şeyi insanlara lütufmuş gibi bahşedemeyiz. Bu yüzden de biz, “Yardım değil, emanetinizi teslim ediyoruz” diyoruz. Bu topraklar, bu ağaçlar, bu yer bu gök bu su bizimdir, hepimizindir” diyerek açıklamasına son verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.