enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3470
EURO
35,0988
ALTIN
2.307,90
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Bozkurt Güneş Enerji Santralleri

Bozkurt Güneş Enerji Santralleri
15.12.2017
A+
A-

İlklerin Belediyesi olan Bozkurt, halkına hizmette öncü çalışmalara imza atıyor. Bu çalışmalarla diğer belediyelere de örnek olan Bozkurt Belediyesi, kentini geliştirmek adına çalışmalarına hızla devam ediyor.

[dropcap]İ[/dropcap]nsanlarımızın boğazından geçen lokmaları büyüteceğiz diyerek yaptığı çalışmaları dergimize anlatan belediye Başkanı Birsen Çelik, “çalışmalarımızdaki amacımız Bozkurt’tu mutlu insanların yaşadığı bir kent yapmak”diyor. Bu noktada karşımıza Bozkurt’ta ilk kez bir belediyenin teşebbüsü kurularak devletle bağlantı anlaşması yapılan Güneş Enerji Santralleri çıkıyor.

Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltmak ve enerji ihtiyacında kendine yetebilir bir noktaya gelebilmesi için son yıllarda son derece önemlii bir noktaya gelen yenilenebilir enerji sistemlerinden olan güneş enerji santralleri, Bozkurt’a olduğu kadar Denizli ve Türkiye’ye de önemli katkılar sağlıyor.

Yaklaşık olarak 20bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan yaklaşık bir megawattlık Güneş Enerji Santrali’nin bütçesi de yaklaşık 4 milyon yüz altmış bin Türk Lira. Bu alanda bir belediye olarak ilki gerçekleştiren Belediye Başkanı Birsen Çelik, Güneş Enerji Santralini kurarken belediyeye de tek kuruş yük getirmediklerinin altını çiziyor. Başkan Çelik belediye olarak yaptıkları yatırımı şu şekilde anlatıyor:
Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik

“Yenilenebilir enerji alanında güneş enerji santralini yaklaşık iki sene önce Türkiye’de bağlantı anlaşması ile yapan ilk belediyeyiz. Şu anda bazı yerel yönetici arkadaşlarımız yaptığımız çalışmayı örnek alarak arkamızdan gelmekteler. Biz ise bunu iki sene önce gerçekleştirdik. 20bin metrekarelik bir alanda alanda yaklaşık 4milyon yüzaltmış bin liraya mal ederek Güneş Enerji Santralini hayata geçirdik. Bu büyük yatırımı da belediyemizin bütçesine hiç bir yük getirmeden sağladık. Belediyemizin kasasından tek bir kuruş harcamadan bir enerji santraline sahip olduk.

Bunun anlaşmasını da şu şekilde gerçekleştirdik. Ürettiğimiz elektriği devlete satıyoruz. Sattığımız elektriğin gelirinin bir kısmı ile yatırım maliyetlerini ödüyoruz. Kalan geliri ise belediyemizin öz kaynağına devrederek yeniden Bozkurtlu hemşerilermize hizmet üretmek için harcıyoruz. Yani kendimizi ve halkımızı zor duruma sokmadan Bozkurtluların bir Güneş enerji Santrali oldu. Bu çok sevindirici bir olay. Bu santralin borcu bittikten sonra gelirin tamamı Belediye’nin öz sermayesine aktarılacak. Bizden sonra gelecek belediye başkanı arkadaşlarımız bu paranın tamamını belediye bütçesinde kullanabilecek. Bu para da yaklaşık olarak 80- 90 bin lira arasında değişek. Bu rakam da bizim gibi küçük belediyeler için önemli bir rakam.”

Güneş Enerji Santrali Bozkurt’un önemli yatırımlarından sadece bir tanesi. Türkiye’de yenilenebilir enerji üretimi açısından diğer belediyelere örnek olacak bir proje. Türkiye’de yenilenebilir enerji yatırımlarının artması ve ülkemizin cari açığının bu yatırımlarla azalması dileklerimizle…

Bozkurt Güneş Enerji Santralleri

Bozkurt Güneş Enerji Santralleri

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.