enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5225
EURO
34,9664
ALTIN
2.434,64
BIST
9.783,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Doktor Olmasaydım da Bozkurt’ta Yaşamayı Tercih Ederdim

Doktor Olmasaydım da Bozkurt’ta Yaşamayı Tercih Ederdim
15.12.2017
A+
A-

 

Bozkurt’u anlatırken orada yaşayanları da dinlemek gerekir. Hele ki Bozkurtlu olmayıp, sonradan orada yaşamaya başlayanları dinlemek o kent için daha güzel bilgi verir.

Biz de Bozkurt’u 15 yıldır Bozkurt’ta yaşayan Diş Hekimi Doktor Erdal Ersan’ndan dinledik.

Ege Üniversitesi’den mezun olduktan sonra 2002 yılında Bozkurt’a gelerek kendi muayenehanesi’ni açan Ersan, askerlik görevi dışında o tarihten bu yana Bozkurt’ta yaşıyor. Bozkurt’ta evlenen Ersan, 15 yıldır yaşadığı Bozkurt’u tipik bir Ege kasabasına benzetiyor.

Bozkurt’a gelmesinin nedeni kan bağı ya da akrabalık değil. 98 yılında Çardak’ta eczacılığa başlayan babasının tavsiyesi ile Çardak’a geliyor ama muayenehhanesini Bozkurt’ta açıyor.  Civar yerleşim birimlerinden Bozkurt’a çok fazla insanın geldiğini dile getiren Ersan, Bozkurt’ta yaşamaktan gayet memnun.

Lojistik olarak pek çok yere kolayca ulaşabildiğini dile getiren Ersan, “Mesleğimi büyükşehirlerde gerçekleştirsem her yerde ulaşım sıkıntısı çekeceğim. Ama burada evimden iş yerime yürüyerek gelip, gidiyorum. Denizli merkeze de 50 kilometre zaten. Her hangi bir durumda hemen ulaşabiliyorum. Gezme ihtiyacı hissettiğim zamanlarda da Fethiye ya da Antalya’ya 2-3 saatte ulaşmak mümkün. Dahası havalimanı yakınımızda. Uçakla 1 saatte İstanbul’dasınız” diyor. Bozkurt’ta da güzel arkadaşlıklar ve dostluklar kurduğunu dile getiren Ersan, ulaşım kolaylığı ile önceki arkadaş çevresinden de kopmadan Bozkurt’ta yaşayabildiğini dile getiriyor.

”Bozkurt, kültürel açıdan oldukça zengin bir yer.”

Bozkurt’un şehirleşme açısından güzel olduğunu ifade eden Ersan, “Bozkurt lüks bir yer değil ama sonuçta şehir planlaması güzel bir kent. Bu da burayı ferah yapıyor. İnsanlar temiz, titiz. Çoğu insan kentin düz olmasından dolayı bisiklet kullanıyor. Ayrıca kültürel özellikler açısından da zengin. Özellikle kaymaklı yemeklerinin farkındalığı daha da yükseltilebilir” diyor.

Doktor olmayıp bir tekstil işçisi olsaydım da Bozkurt’ta yaşamayı isterdim” diyen Ersan, “Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışıp Denizli’nin Merkezi’nde yaşamaktansa, oraya buradan gidip gelmeyi tercih ederdim. Burası yerleşilebilecek bir yer. Şehirleşme de var. Çok daha ekonomik giderlerle burada da yaşanılabilir. Bunu yapanlar da var. Yabancılar geliyor huzurlu bir yaşam sürmek için. Tabi keyifli yaşamayı AVM kültürü ile eş tutanlar varsa o burada yok. Ama burada piknik yapılır, balık tutulur, doğa ile baş başa kalınır, alternatifler çok Bozkurt’ta” dedi.

Diş Hekimi olarak da Bozkurtluların diş sağlığına önem verdiğini dile getiren Ersan, sadece Bozkurtlulara değil herkese diş sağlığı konusunda uyraılarda bulundu. Düzenli diş kontrollerinin öneminin altını çizen Ersan, “ağızdaki hassasiyetlerin başlangıcında doktora görünmek gerekir. Sızlamalarda, hassasiyetlerde, ufak ağrılarda kontrole gelmek önemli hastalıkları baştan tespit edebilir “ dedi.

Yılda en az iki kere diş taraması yaptırılması gerektiğinin altını çizen Ersan, “muayeneden ücret almıyoruz. Sadece ben değil diğer diş hekimi arkadaşlarımın da aldığını düşünmüyorum. Bu sebeple korkmadan gelip dişlerini kontrol ettirebilirler” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.