enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Bozkurt’un lokomotifi hayvancılık olacak, Başkan Çelik projeyi anlattı

Bozkurt’un lokomotifi hayvancılık olacak, Başkan Çelik projeyi anlattı
06.07.2020
A+
A-

Denizli’de Bozkurt Belediyesi, Veteriner Hekimleri Odası ve HAY-KOP ile protokol imzalayarak ilçede hayvancılık için önemli adımlar attı. Türkiye’de ilk defa yapılan proje ile Bozkurt’un hayvancılık sektöründe geliştirilmesi planlanıyor.

Denizli’de Bozkurt Belediyesi hayvancılık projeleri ile damgasını vurdu. Projenin tanıtımını bugün gerçekleştiren Belediye Başkanı Birsen Çelik, Bozkurt Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Türkay Berberoğlu, Denizli Hayvancılık Kooperatifleri Birliği Başkanı Mehmet Varol gazetecilere projenin detaylarını aktardı.

PROJE TÜRKİYE’DE BİR İLK

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen proje ile ilçede hayvancılığın kalkınması planlanıyor.Bozkurtlu vatandaşların hayvancılıkta gelişmesi ve ilçede bulunan sokak hayvanları için geliştirilen projeler 4 basamaktan oluşuyor. Mayıs ayının başında planlanan proje korona virüs sebebiyle Temmuz ayında hayata geçirildi. Denizli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı projenin detayları hakkında bilgiler verirken aynı zamanda sokak hayvanları için de çalışmalar yapılacağını söyledi.

Ayrıca konuyla ilgili hazırlık aşamalarını aktaran Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik Türkiye Belediyeler Birliği’nden hayvancılıkla ilgili yapılmış projelerin örneklerini almak için başvurduklarını ancak daha önce böyle bir projenin hiçbir belediye tarafından yapılmadığı söyledi.

BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK BOZKURT’TA KOLAYLAŞIYOR

Proje ile Bozkurt’ta bulunan her büyükbaş işletmesinde 1 hayvana suni tohumlama ücretsiz olarak Bozkurt Belediyesi tarafından yapılacak. Ayrıca büyük baş hayvancılık için ilçede büyük bir sorun haline gelen gübre sorunu içinde çözümler üreten iş birliği, ilçedeki büyükbaş çiftliklerinin haftada bir kere temizliğini ücretsiz olarak yapacak. Ahırlardan ve çiftliklerden ele edilen gübreler yine Bozkurt Belediyesi tarafından tahsis edilen boş arazide kurutularak, poşetlendikten sonra ihtiyacı olan vatandaşlara iade edilecek.

KÜÇÜKBAŞLARIN KIRPMASINI BELEDİYE YAPACAK

Hayvancılık için çok basamaklı olarak geliştirilen projede ilçedeki küçükbaş hayvancılığın sorunları da ele alınıyor. İlçede küçükbaş hayvancılık ile geçimini sağlayan vatandaşlar için koyunların kırpma işlemi yine belediye tarafından ücretsiz yapılacak. Veteriner Hekimleri Odası ve Hayvan Kooperatifleri Birliği’nden uzmanların Belediye personellerine vereceği eğitim ile belediye personelleri koyun, keçi gibi hayvanları kırpacak.

SOKAK HAYVANLARINI DA UNUTMADILAR

İlçedeki sokak hayvanlarının da unutulmadığı projede kedi köpek gibi hayvanların kısırlaştırma, tedavi gibi hizmetleri sağlanacak. Ayrıca ilçede bu hizmetlerin verilmesi için belediye bünyesinde bir veteriner kliniği de kurulacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.