enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3687
EURO
34,9670
ALTIN
2.325,46
BIST
9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Buldan Yenicekent’te Çevreye Duyarlı Meyve Ve Sebze Kurutma Tesisi Törenle Açıldı

Buldan Yenicekent’te Çevreye Duyarlı Meyve Ve Sebze Kurutma Tesisi  Törenle Açıldı
01.07.2021
A+
A-

4U Seracılık ve Tarım, Buldan Yenicekent’te, Günlük 16 Ton Üretim Kapasitesine Sahip ve Çevreye Duyarlı Meyve Sebze Kurutma Tesisi düzenlenen törenle hizmete girdi.   Açılış törenine, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya,  TKDK Denizli İl Koordinatörü Şakir Çınar, 4U Seracılık ve Tarım’ın kurucu ortaklarından Yavuz Gencer ile  Tansel Saraç ve siyasi partilerin  ilçe temsilcileri, vatandaşlar katıldı.

Buldan Belediyesi şirketi BULDAŞ’a ait 2000 metrekarelik alanda kurulan Yaş Meyve ve sebze kurutma Tesisi, günlük 16 ton üretim kapasitesine sahip.  İstihdam açısından da bölge halkına önemli imkanlar sunacak olan tesis ile Yenicekent’in 30 yıllık hayalini de gerçekleştirdiğini vurgulayan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Böyle bir yatırım Buldan’da elzemdi.   30 yıldan beri her belediye başkanının da vaadiydi.  Buldan’ın 30 yıllık hayalini de gerçekleştirmiş olduk.  Bu tesisin, bölgemizde yetişen yöresel ürünlerimizin hem yurt genelinde hem de yurt dışında tanıtımında önemli rol oynayacağına inanıyorum. Burada çatma bir tesis kurulmuştu.  O tesis ile bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz tesis ile mukayesesini  siz Yenicekent’lilere bırakıyorum. Yenicekent  ve Buldan adına tesisi bölgemize kazandıran 4U Seracılık ve Tarım şirketi yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

YENİCEKENT MODEL OLABİLİR

Ülkemiz Tarım Sektöründe Sözleşmeli tarım modeli, uzun vadede planlı tarıma geçişin ilk basamağı olarak görüldüğünü dikkat çeken Başkan Şevik, “Biraz önce Yavuz Gencer’de söyledi.  Sözleşmeli tarım modeline geçilmesiyle ilgili çalışmalar Yenicekent’ten başlayabilir. Yenicekent Sözleşmeli tarım modeline örnek olabilir” diye konuştu.

İNSANA VE DOĞAYA SAYGILI BİR TESİS

Açılış töreninde tesis ile ilgili bilgi veren 4U Seracılık ve Tarım’ın kurucu ortağı Yavuz Gencer,  meyve ve sebze kurutma tesisi yatırımının insana ve doğaya saygılı üretim fikri, katma değeri yüksek üretim anlayışı ve bölge insanının istihdama kazandırılması mantığıyla hayata geçirildiğini söyledi.

Buldan Yenicekent’te 2020 yılında pandemi sürecinde fizibilite ve kurulum çalışmalarına başlanarak tamamlanan tesisin 2000 metrekarelik üretim alanına sahip olduğunu söyleyen Gencer,  “Fabrika içinde kullanılan makinalar ve ekipmanlar ile üretim prosesleri tamamen ihracata uygun olarak planlandı ve gerçekleştirildi. Gıdaya yönelik Milli ve Uluslararası sertifikasyon süreçleri devam eden yatırım kapsamında talebe bağlı olarak kapasite artırımına gidilebilecek.  Günlük 16 ton üretim kapasitesine sahip tesis, istihdam açısından da bölge halkına önemli imkanlar sunacak. Tesisin üretime geçmesiyle zamanla bölgede meyve ve sebze kurutma alanında nitelikli bir işgücünün oluşacağı ön görülmekte.  Üretim kapsamında, meyve ve sebzelerin ömrünü uzatan kurutma teknolojisinin kullanılmasıyla ürün israfı önlenirken, kg başına ihracat değerinin de en az 10 kata kadar artmasıyla,Bölgede üretimi yapılan ürünlerin katma değeri yükselecek. Böylece, Meyve Sebze Üretim Tesisi yatırımı Bölgenin ve ülkenin ekonomisine katkı sağlayacak”  dedi.

Konuşmaların ardından  açılış kurdelesini kesen Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ve davetliler tesisi gezdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.