enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5872
EURO
34,8257
ALTIN
2.507,53
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Başkan Zolan’dan Termik Santral Projesinin iptalinin ardından basın açıklaması

Başkan Zolan’dan Termik Santral Projesinin iptalinin ardından basın açıklaması
03.06.2020
A+
A-

Denizli’nin uzun süredir gündeminin ilk sırasında yer alan Tavas’ın Avdan Mahallesi’ne kurulması planlanan termik santral toplumun tüm kesimleri tarafından tepki almıştı. Geçtiğimiz günlerde AK Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın projenin durdurulduğunu açıklamasının ardından şimdi de toplum vicdanını rahatlatan iptal kararı verildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan iptal kararı üzerine bir açıklama yaparak;

Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren doğa ve çevre konusundaki hassasiyetimizi net bir şekilde ortaya koyduk, koymaya da devam ediyoruz. Çevre ve insan sağlığı ile ilgili projelerimizle Türkiye’nin en çevreci belediyesi, en sağlıklı şehri ve en temiz kenti ödüllerini aldık. Bunların yanında hayata geçirdiğimiz yeşil alanlar, parklar, katı atık bertaraf tesisleri, atık su arıtma tesisleri ve sayısız projemizle doğa ve çevre konusuna verdiğimiz önemi ortaya koyduk.

Tavas ilçemizin Avdan Mahallesi’nde yapılması düşünülen termik santralle ilgili de hassasiyetimizi en baştan itibaren ortaya koyduk. Üzerimize düşen ne varsa her birini özenle yerine getirip konunun yakın takipçisi olduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza, Avdan Termik Santrali ile ilgili tüm teknik analizlerimizle birlikte 27.04.2020, 30.04.2020 ve 01.06.2020 tarihlerinde gerekli itirazlarımızı yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız da Denizli Büyükşehir Belediyemizin söz konusu itirazlarını dayanak göstererek Avdan Termik Santrali ÇED sürecini sonlandırdı, projeyi iptal etti.

İtirazlarımız doğrultusunda ÇED sürecini sonlandıran, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, çevre başta olmak üzere bugüne kadar Denizlimize bir çok hizmeti bulunan ve bu süreçte de yanımızda olan önceki dönem Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye, bu konuda hassasiyet göstererek konunun takipçisi olan Denizli Valimiz Hasan Karahan’a, AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Cahit Özkan’a, milletvekillerimiz Şahin Tin, Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök’e, AK Parti Denizli İl Başkanımız Necip Filiz ile Tavas Belediye Başkanımız Hüseyin İnamlık’a, ayrıca bu konuda hassasiyet gösteren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.