enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3764
EURO
35,0246
ALTIN
2.326,54
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Denizli Kültür Envanteri Projesinde Sona Doğru

Denizli Kültür Envanteri Projesinde Sona Doğru
09.11.2014
A+
A-

Denizli Kültür Envanteri ProjesiDenizli Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Denizli Kültür Envanteri Projesi tamamlanma aşamasına geldi.

3 aydan bu yana yürütülen ve kent turizmine büyük katkı sağlayacak olan projenin önümüzdeki günlerde tanıtımının yapılması planlanıyor. Projede Denizli’nin 19 ilçesinde yer alan bilinen değerlerin yanı sıra, bugüne kadar fark edilmemiş veya unutulmuş değerlere de ulaşıldı.

Denizli turizmine güç kazandırmayı hedefleyen Denizli Kültür Envanteri Projesi tüm çalışmaları tamamlama aşamasına geldi. Önümüzdeki günlerde tanıtımı yapılacak proje kapsamında Denizli’nin kültürel miraslarına hem basılı hem de sanal ortamda ulaşmak mümkün olacak.

İlçeler Karış Karış Dolaşıldı

Proje kapsamında enizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 kişilik özel bir saha ekibi oluşturulurken, Denizli’nin 19 ilçesinin tamamı karış karış dolaşıldı.

Bu süreçte çeşitli araştırma metotları kullanan ekip, kültürel miras özelliği gösteren çeşitli değerlerin bulunduğu yüzlerce mahalleye giderek tek tek fotoğraflama ve veri toplama çalışması gerçekleştirdi. Çalışma kapsamında onlarca kişiyle yüz yüze ve telefonla görüşülerek toplanan bilgiler de veri havuzuna aktarıldı. 2 aydan daha uzun bir süre boyunca devam eden bu çalışmanın sonucunda Denizli’nin 19 ilçesinde yer alan bilinen değerlerin yanı sıra, bugüne kadar fark edilmemiş veya unutulmuş değerlere de ulaşıldı.

Denizli Kültür Envanteri Dijital Ortama Aktarılıyor

Proje kapsamında saha çalışmaları devam ederken, bir yandan da ofis çalışmaları yürütüldü. Bu çerçevede, sahada elde edilen tüm veriler özenle incelenerek tasnif edildi. Daha sonra bu veriler uzman editörler tarafından ayrı ayrı metin haline dönüştürüldü. Öte yandan, çekimi yapılan fotoğraflar da yayına hazır hale getirildi. Süreç sonunda ise Türkiye’ye örnek olacak bir katalog ile İngilizce içeriğin de sunulduğu bir web sitesi oluşturuldu. Bu çalışmalar ile dijital ortama da aktarılmış olan Denizli Kültür Envanteri’nin katalogu ile web sitesi, önümüzdeki günlerde yapılacak tanıtımın ardından yayınlanacak.

“Denizli’nin bilinen ve bilinmeyenlerini bir araya getirdik”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan

Birçok açıdan Türkiye’ye örnek olan Denizli Kültür Envanteri Projesi’nin 3 ay gibi oldukça kısa bir süre içerisinde hayata geçirildiğini belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu proje ile Denizli turizminin uzun yıllardan bu yana hissettiği önemli bir eksikliğin giderildiğini ifade etti. Hayli geniş kapsamlı bir proje olan Denizli Kültür Envanteri’nin aynı zamanda dinamik bir proje olduğunun altını çizen Başkan Zolan, şunları kaydetti:

“Proje ile farklı kültürel değerlerimizi tek bir havuzda topladık. Kentimizin 19 ilçesinin yüzlerce mahallesinde bilinen ve bilinmeyen ne varsa, hepsini bir araya getirdik.

Projemizin ilk sürümünü yayınladıktan sonra  geliştirmeye devam edeceğiz. Hazırladığımız katalog ve web sitesi ile de Denizlimizin tüm kültürel değerlerine zahmetsizce ulaşmak mümkün olacak. Kentimize ve turizm sektörüne hayırlı ve uğurlu olsun.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.