enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4522
EURO
34,8167
ALTIN
2.479,72
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
24°C
Denizli
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Açık
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C

Cahit Özkan görevden alındı mı? Sosyal medya çalkalanıyor..

AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ın Birleşik Arap Emirlikleri hakkında yaptığı açıklamanın ardından sosyal medyan çalkalandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in, Özkan’ın açıklamalarının partinin görüşü olmadığını söylemesinin ardından Özkan’ın görevden alınacağı gündeme oturdu. Görevden alınmaya dair resmi bir açıklama gelmese de Twitter’de Özkan için 20 bini aşkın tweet atıldı.

Cahit Özkan görevden alındı mı? Sosyal medya çalkalanıyor..
A+
A-

YouTube’da Armağan Çağlayan’ın programına konuk olan AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan;”15 Temmuz’un mademki finansörü, mademki Türkiye’ye kast eden FETÖ terör örgütü ve Türkiye düşmanlarının finansörü, Birleşik Arap Emirlikleri. Esas sormamız gereken soru şu: Biz buna inanıyoruz, siz inanıyor musunuz? Biz de inanıyoruz. O zaman siz niye Birleşik Arap Emirlikleri ile beraber ilişki kurmamızı istediniz? Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bize ‘Niye Birleşik Arap Emirlikleri’ni dışlıyorsunuz?’ dedi. Sanki Birleşik Arap Emirlikleri dünyanın tek uluslararası süjesi ve onlarla ilişki kurmadık diye Türkiye uluslararası toplumda yalnızlaştığı ifadelerini kullandılar. Yahu benim çıkarım neyi gerektiriyorsa… Benim şöyle bakmam lazım, belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu. İşte güvenli enerji arzının Türkiye olmadan olamayacağını uluslararası toplum kabul etti.” ifadelerini kullandı.

Cahit Özkan’ın bu açıklamalarına, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten eleştiri geldi. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Grup Başkanvekilimiz Sn Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır. Türkiye-BAE ilişkileri Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan ve BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın ortak iradesiyle karşılıklı güven ve saygıya dayalı olarak ilerlemektedir” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaların ardından Özkan’ın görevinden alındığına dair Gazeteci İsmail Saymaz’ın tweeti üzerine sosyal medya çalkalandı. Bugün Cahit Özkan’ın görevinden alındığına dair ve Özkan’a destek sözlerinin de bulunduğu 20 bini aşkın tweet atıldı. Sosyal medyanın gündemindeki görevinden alınma konusu hakkında AK Parti’den henüz resmi açıklama gelmedi.

DANIŞMANDAN AÇIKLAMA

İddiaları yalanlayan Özkan’ın danışmanı “”Bilmiyoruz, henüz öyle bir bilgimiz yok” ifadelerini kullanırken “Cahit Özkan görevine devam ediyor” dediği belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.