enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3427
EURO
35,0956
ALTIN
2.307,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Çal Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali görkemli etkinlikleriyle sona erdi!

Denizli’nin Çal ilçesi, tarihi bir hafta sonu yaşadı. Denizli ve çevre illerde oturan binlerce Çallı ve Çal’ı sevenler, üç gün süren festivalde büyük coşku yaşadı. Çal Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali’nde Çallılar kültür, sanat ve eğlenceye doydular. Birbirinden güzel konserlerle coştular. Birlik ve beraberlik rüzgarları esti. Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Büyük Çal Ailesi olarak unutulmaz bir hafta sonu yaşadık” dedi.

Çal Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali görkemli etkinlikleriyle sona erdi!
A+
A-

Cuma günü bağ bozumu ve kortej yürüyüşü ile başlayan festivalde Ressam Gürcan Ekici ile İbrahim Çallı’nın torunları canlı performans göstererek üç gün resim yaptı. Gürcan Ekici’nin resimleri sergilendi. Yöresel sanatçılar konser verdi. Kilim ve kepenek dokundu, yöresel el sanatları gösterileri yapıldı. Pekmezler kaynatıldı, Denizli Traverten Jeoparkı Fotoğraf Sergisi açıldı. Festivalin birinci günü Ömer Faruk Bostan, ikinci gün Duygu Kutlu, son gün ise, İrem Derici konser verdi. Binlerce kişi festival alanını doldurdu.

EN İYİ ÜZÜM ÜRETİCİLERİ VE EN İYİ AŞÇILAR BELİRLENDİ

Çal Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali’nin en önemli ayağını “En iyi üzüm yetiştiricileri” yarışması oluşturdu. Çekirdeksiz taze üzüm dalında Bayram Karateke birinci olurken, Zekeriya Kozam ikinciliği, Sadık Karademir ise üçüncülüğü elde etti. Çekirdeksiz kuru üzümde Fatma Dede, Yadigar Ulu ve Fatma Ulu ilk 3’ü elde etti. Çal Garası taze üzüm dalında Gülcan Turgut Ahmet Canbaz ve Mustafa Arslan dereceye girdi. Çal Garası kuru üzüm kategorisinde ise, Ahmet Sarıdemir birinci olurken, Ahmet Ulu ikinci, Fatma Dede üçüncülüğü elde etti. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

ÇAL’IN EN İYİ AŞÇILARI BELLİ OLDU

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çal’ın yöresel yemeklerini tanıtmak ve ilçenin gastronomi haritasını oluşturup, bölgeyi lezzet duraklarından biri yapmak istediklerini söyledi. Akcan,bu nedenle bu yıl ilk kez Yemek Yarışması düzenlediklerini söyledi. Yemek yarışmasında Selcen’den Debit Aşı ile Ayşe Elvan birinci oldu. Kabalar’dan Özcan Usul, üzüm reçeli ile ikinciliği elde ederken, Hançalar’dan Hatice Deveci ise Etli Bamya Aşı ile üçüncülüğü elde etti. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

AKCAN; “ÇALLILAR KUCAKLAŞTI, BİZİMKİSİ TATLI YORGUNLUK”

Belediye Başkanı Fethi Akcan, üç gün süren festival boyunca Çallılar’ın ve Çal’ı sevenlerin kucaklaştığını, birlik ve beraberlik rüzgarları estirdiklerini söyleyerek, “2014 yılından bu yana Belediye Başkanlığı yapıyorum. İlkemiz, hizmetteki anlayışımız ve söylemimiz hep şu olmuştur; Aynı sokağın çocuklarıyız. Bir kilimin farklı desenleri ve farklı boyaları gibiyiz. Çal’ı büyük bir aile gibi görüyoruz. Festivalimiz bir araya gelmek, kucaklaşmak için bahane oldu. İyi de oldu. Belediye çalışanları ve bizler yorulduk ama bu yorgunluk tatlı bir yorgunluk. Bu yıl festival kapsamında yöresel kültürümüz ve sanatımıza da çok fazla yer verdik. Festivalimize katılarak bizleri yalnız bırakmayan herkese Çal adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.