enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5769
EURO
35,0003
ALTIN
2.428,87
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C

Çal Belediyespor Başkanı Adnan Tatar: Bu sene Süper Amatör Ligi’nden devam edeceğiz

Çal Belediyespor Başkanı Adnan Tatar: Bu sene Süper Amatör Ligi’nden devam edeceğiz
A+
A-

Çal Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Çal Belediyespor Başkanı Adnan Tatar, Çal Belediyespor’un neden BAL’a alınmadığını, yeni sezon hedeflerini ve altyapı üzerine beklentilerini ve hedeflediklerini Egeyön Haber’e anlattı.

İşte Başkan Tatar’a sorduğumuz sorular ve yanıtları:

Çal Belediyespor bu sezon neden Bölgesel Amatör Lig’e alınmadı?

Biz geçen sene pandemiden dolayı amatör liglerde büyük bir belirsizlik vardı. Bizden başvuru istendi ancak biz mevcut şartlarda BAL’da mücadele edemeyeceğimizi, insanların sağlık sorumluluğunu alamayacağımızı belirterek katılamayacağımızı söyledik. Denizli’den 4 kulüp katılması gerekiyordu. Bizim haricimizdeki 3 kulüp katılım paylarını yatırdılar. Ama BAL’da geçtiğimiz sene 1-1.5 aylık süreçte hızlı bir organizasyon oldu. Maçlar doğuya alınsın, isteyen katılsın istemeye katılmasın denildi. Bunun sonucunda Denizli grubundan hiçbir takım maçlara katılmadı.

Bu sene ise biz durumumuzu sorduk. Geçtiğimiz seneki müraacatımızdan, katılım payını yatırmadığımızdan lige alınmayacağımız bildirildi. Bizde kural neyse uymaya hazırız. Bu sene Süper Amatör Ligi’nden devam edeceğiz.

Çal Belediyespor’un bu sezonki hedefleri neler?

Bu sene genç bir takımla mücadele edeceğiz. Uzun yıllar Çal Belediyespor’a hizmet edebilecek, mücadele edebilecek bir takım kurduk. Birkaç eksiğimiz var. Onlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Birkaç takviye ile U19 takımımızı çıkartıyoruz. Ama şimdi ortada bir soru var. ‘Biz bu sene şampiyon olursak ne olacak’ sorusu cevap bekliyor. Federasyonun kitapçığına göre bir sene BAL hakkından yararlanmayan takım ertesi sene şampiyon olsa da BAL’da yer alamaz maddesi var. Bu sene o madde uygulanacak mı? Bizi kapsıyor mu? Hiçbir şey bilmiyoruz. Çünkü ne olacağını henüz kurumlar da bilmiyor. Belirsizlik şuradan anlaşılabilir; geçen sene hangi gruptan kaç takım profesyonel lige hangi şartlarda çıktı belli değil. Bir gruptan 3, diğerinden 4 başka gruptan 6 takım profesyonel lige çıktı. Bunlar neye göre belirlendi hiç belli değil. Bunun doğru bir şey olduğunu düşünmüyorum. Biz futbolu seviyoruz. Çocuklarımıza spor yaptırmak istiyoruz. Yaptırmazsak başkaları gelip çocuklarımızı başka kötü şeylere sürüklüyor. Biz şampiyon olacağız, şöyle yapacağız derdinden çok çocuklarımıza spor yaptırmak istiyoruz.

Başkan Fethi Akcan’ın Denizlispor yönetiminde olması Çal’da nasıl karşılandı?

Başkan Fethi Akcan’ın Denizlispor yönetiminde olmasının Çal Belediyespor’a katkısı olup olmayacağını önümüzdeki zamanlarda göreceğiz. Ama bir Çallı olarak belediye başkanımızın orada görev yapması gurur vericidir. Mehmet Uz Başkanı uzun zamandır tanırım. Kendisi dürüst ve nezih bir insandır. İnşallah güzel şeyler olacak. Bizim asli takımımız Denizlispor’dur biz onun ayakları ve tuğlalarıyız. Denizlispor’un Çal Belediyespor’a katkısı da olacaktır. Ama yıllardır beklediğim Denizlispor’un bir pilot takımı olmasıdır. Buna yakışan da profesyonel olduğu için Kızılcabölükspor’dur. Ama yıllardır ne konuda anlaşılamıyorsa bu olmuyor.

Röportajın tamamını Egeyön TV Youtube kanalından izleyebilirsiniz:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.