enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Çal’da Bağ Bozum Festivali başladı

Çal’da Bağ Bozum Festivali başladı
10.09.2021
A+
A-

Denizli’nin Çal İlçesinde Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali yoğun bir ilgiyle başladı. Festivale yerli ve yabancı çok sayıda misafir katıldı. Hasat edilen Ünlü Çal Garsı üzümleri ile meşhur Çal Pekmezi kaynatıldı. Çekirdeksiz Sultaniye üzümü kurutulmak üzere özel suyuna batırıldı.

Çallı girişimci kadınların kurduğu Çal Kadın Kooperatifi de ürünlerini misafirlerine sundu. Standı ziyaret eden Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan her zaman girişimci kadınların yanında olduğunu belirterek; Kooperatif kurulum aşamasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Mahalledeki bayanların üretmiş oldukları ürünleri topluyorlar, onların pazarlaması ile ilgili çalışıyorlar, ayrıca e-ticaret yapıyorlar. İlk siparişlerimizi de aldık. Önümüzdeki günlerde kooperatifteki bayan arkadaşlarımızın sayılarını çoğaltarak, ve mahallelerdeki arkadaşlarımızın üretmiş olduğu ürünleri toplayarak onları Türkiye ve dünyaya satmak ve aile ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.

Kuraklıktan üzümün de etkilendiğini belirten Akcan “üzümü tanelerinin oluşmasını engelledi, içindeki su oranları da azalınca tabi ki bu kiloya basmıyor. Su az olunca tabi içindeki glikozu da az oluyor. üretimde bazı bölgelerde en az %40 oranında bir kayıp var. Ama yüksek bölgelerde bu yok. Susuzluk çok kötü birşey. Tabi ki hayvan üreticileri de bundan etkileniyor. Yem bitkisi üreten üreticilerimiz çok mağdur durumda. kuraklık bizim bölgemizi tamamıyla sarmış durumda.

Festival Gamze Abay ve Osman Öztunç konserleri ile son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.