enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3679
EURO
34,9483
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Çal’da öğrenci yurdu sağlık çalışanları için hazırlandı

Çal’da öğrenci yurdu sağlık çalışanları için hazırlandı
07.04.2020
A+
A-

Korona virüsüyle mücadele etkin bir şekilde devam ederken, Denizli’nin Çal ilçesinde devlet-millet dayanışması örnek niteliğinde. Çal Belediyesi, korona virüsü ile etkin mücadelesini sürdürürken, ilçedeki devlet-millet dayanışması her geçen zaman da büyüyor. Çal Belediyesi, son olarak kendine ait olan öğrenci yurdunu sağlık çalışanları için hazırladı. Sağlık çalışanları ve güvenlik güçleri için başlatılan kumanya yardımı devam ediyor. Son olarak Denizli Barosu Çal İlçe Temsilcisi Avukat Ahmet Türk, sahadaki tüm kamu çalışanlarının kumanya masraflarını üstlendi.

Çal Belediyesi’nin yanı sıra Çal Kaymakamlığı’nın koordinasyonunda Vefa Sosyal Destek Grubu’da  çalışmalarını sürdürürken, ilçedeki hayırseverler de korona virüsüne karşı mücadelede duyarsız kalmadı. Belediye, son olarak mülkiyeti kendine ait olan öğrenci yurdunu sağlık çalışanları için hazırladı. Devlet Hastanesi ve sağlık ocağında çalışan personelin çoğunluğunun Denizli kent merkezinde oturduğu, olası sokağa çıkma yasağının uygulanması durumunda öğrenci yurdunda bayan sağlık personeli kalabilecek. Bazı sağlık çalışanları şimdiden yurtta kalmaya başladı. Erkek sağlık çalışanları için Çal Orman İşletme Müdürlüğü’nün misafirhanesi hazırlandı.

BAŞKAN KUTLADI

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, bir yandan Çal Belediyesi diğer yandan Çal Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın  ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşıladığını, yardım almayan yaşlıların da alışverişini yaptıklarını söyleyerek, belediye ve kamuda görevli tüm ekipleri kutladı. Akcan, “Korona virüsüyle mücadelenin başladığı günden bu yana işi sıkı tutuyoruz. El dezenfekte ünitelerimiz her tarafa dağıtıldı. Tüm pazarların giriş ve çıkışları kontrol altında tutuluyor. Mahallerimizde ilaçlama çalışmalarını, maske ve eldiven dağıtımını aralıksız sürdürüyoruz.  Son olarak sağlık çalışanları için öğrenci yurdunu hazırladık. Yurt temizlenip dezenfekte edildi. Koronaya karşı mücadelede hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan belediye ve sağlık çalışanları, güvenlik güçleri ile duyarlı vatandaşlarımızı yürekten kutluyorum” diye konuştu.

AHMET TÜRK’TE KATILDI

Çal’da geçtiğimiz hafta kampanya başladı. Sahaya çalışan kamu görevlilerinin kumanya ihtiyaçları Atçalı Köfte ve Lokanta tarafından karşılandı. Kampanyaya destek çığ gibi büyüyor. Hayırseverler kumanya giderlerini karşılamaya başladı. Son olarak Denizli Barosu Çal Temsilcisi Avukat Ahmet Türk, sağlık çalışanları ile güvenlik güçlerinin ve belediye çalışanlarının kumanya ihtiyacını karşıladı. Türk, “Koronaya karşı tüm dünya mücadele ediyor. Cephedeki askere iyi bakmazsak, onları iyi motive edemezsek, onları cephanesiz bırakırsak savaşı kazanma şansımız yok. Devlet ve milletimiz el ele verdi, korona belasını yakında yeneceğiz. Ülkemizin en az hasarla bu beladan kurtulması için herkes olanakları ölçüsünde mücadeleye katılmalıdır” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.