enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5882
EURO
34,7930
ALTIN
2.505,87
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Başkan Fethi Akcan Çal Şarabı İçin Harekete Geçti

Başkan Fethi Akcan Çal Şarabı İçin Harekete Geçti
08.12.2017
A+
A-

İngiltere’de ürettiği bir şarap Avrupa ikincisi, diğeri ise özel ödül alan Erdel Şarapları’nız ziyaret eden Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Şarap turizmi için start verdik” dedi.

”Hedefimiz 2-3 yıl önemli yol kat etmek”

Çal’ın Hançalar mahallesinde faaliyet gösteren Erdel Şarapları’nın, Avrupa ikincisi olması Çal şaraplarının dünyadaki prestijini arttırırken, firmayı ziyaret eden Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “firma yetkilileri Hüseyin Kuzu ile Ümit Barış Kuzu’yu kutladı, “Çal ve Bekilli’de yılda 30 bin ton şarap üretiliyor. Bu da Türkiye’deki üretimin yüzde 30’unu oluşturuyor. Kalite ve markalaşmada önemli yol kat eden Çal’da şarap turizminin başlaması için çalışmalara başladık. Önümüzdeki günlerde İstanbul’da ‘Çal Şarabı Tadım Günleri’ düzenleyeceğiz. Çal Garası markasıyla firmalarımızın şaraplarını dünyaca ünlü şarap tadımcıları tadacak. 2018 Dünya Güzellik Yarışması Türkiye’de yapılacak. Dünya güzellerini Çal’a davet ettik. Çal’da şarap turizmini başlatacağız. Turizmciler ile de görüşmelerimiz sürüyor. Bu çalışmalar 3-5 ayda bitecek çalışmalar değil. Hedefimiz 2-3 yıl içinde şarap turizminde çok önemli yol kat etmek. Çal’daki firmalarımız öncelikle şarap tadım merkezi kurmalıdır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.