enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3298
EURO
35,0568
ALTIN
2.285,05
BIST
8.979,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Çal, Huzur Evine Kavuştu

Çal, Huzur Evine Kavuştu
26.04.2018
A+
A-

Çal’da kapatılan askerlik şubesinin bahçesine hayırsever Hasan Erdoğan’ın da desteğiyle Çal Belediyesi tarafından Huzurevi inşa edildi. İnşaat bir yılı aşkın zaman önce bitmesine rağmen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bir türlü hizmete açmamıştı. Belediye Başkanı Fethi Akcan, Kaymakam Yusuf Durani Dinç’in girişimleri sonucu Çal Huzurevi sonunda hizmete giriyor.

Denizli Huzurevi Müdürü Osman Başol, Çal Huzurevi Müdürlüğü’ne atandı. Belediye Başkanı Akcan, huzurevinin Haziran ayı içinde hizmete gireceği müjdesini verdi. Akcan, “Bakıma muhtaç ve yalnız yaşayan yaşlılarımız Haziran ayından itibaren huzurevinde kalabilecek. Huzurevinde ilk etapta 40 yaşlımız kalabilecek” dedi.

HUZUREVİ İÇİN KURS ALDILAR

Bu arada, huzurevinde çalışmak isteyen 45 kişi de Çal Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı ve 305 saat süren “Özbakım Destek Elemanı Eğitimi” kursunu tamamladı. 35’i bayan 10’u erkek olan kursiyerler için Çal Anadolu Lisesi’nde sertifika dağıtım töreni düzenlendi. Kaymakam, “Çal Huzurevi’ne kursiyerlerin tamamını işe almak mümkün değil, ancak çalışanlar kursiyerlerden olacak. Huzurevi’ne işe giremeyenler de başka kurumlar ya da özel hastanelerde çalışma olanağı bulacak” diye konuştu.

Bu arada, Çal Belediye kursiyerlere hediye paketi verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.