enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3287
EURO
35,0694
ALTIN
2.309,08
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

ÇAL’DA HOŞGÖRÜ RÜZGARI ESTİ

ÇAL’DA HOŞGÖRÜ RÜZGARI ESTİ
07.05.2018
A+
A-

Denizli’nin Çal ilçesinde geçtiğimiz hafta sonu iki önemli etkinlik yapıldı. Çal’ın tek Türkmen alevisi mahallesi olan Çal Çakırlar’da Hıdrellez, Akkent’te ise, Mırtlak etkinliği düzenlendi. Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Hoşgörü ve birlikte yaşama kültürünün yaşandığı ilçemizde birlik ve beraberliği bir kez daha pekiştirdik” dedi.

Çal’da kazanlar Cuma akşamı yandı. Akkent Mahallesi’nde yaşayan Ahmet Hoca’nın türbesine binlerce kişi giderek dua okudu. Lokma döküldü, dualar okundu. Semazen gösterileri ve ilahi dinletilerinin ardından, Cumartesi günü ise, Cirit yarışları yapıldı, 5 bin kişiye keşkek dağıtıldı. Belediye Başkanı Fethi Akcan’da elleriyle vatandaşlara keşkek dağıtımı yaptı. Akkent’te 600 yıldır düzenlenen Mırtlak etkinliğinde Horasanlı Din Alimi olan Ahmet Hoca bir kez daha anıldı, birlik ve beraberlik pekiştirildi, yılın bereketli geçmesi için dualar okundu.

ÇAL ÇAKIRLAR, BAYRAM YERİ GİBİYDİ

Çal’ın tek Türkmen alevisi mahallesi olan Çal Çakırlar’da ise, Hıdrellez kutlamaları Cumartesi günü başladı, Pazar günü sona erdi. Hıdrellez nedeniyle 600 tavuk, 60 koyun ve 2 dana kesildi ve konuklara ikram edildi. Denizli, İstanbul, İzmir, Manisa ve Ankara’dan binlerce kişi Çal Çakırlar’a geldi. Gümülcü Türbesi ve Erenler Türbesi’nde dualar okundu. Sazlar çalındı, türküler söylendi ve Hıdrellez adına yakışır şekilde kutlandı.

BAŞKAN AKCAN; “HOŞGÖRÜ, OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

Çal’da yaşayan herkesi ve her görüşten insanı, “Aşnı sokağın çocukları” olarak gördüklerini dile getiren Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, her iki etkinliğe de katıldı. Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç’te vatandaşları iki önemli etkinlikte de yalnız bırakmadı.

Başkan Fethi Akcan, “Çal’da iki gün boyunca hoşgörü rüzgarı esti. Hoşgörü ve birlikte yaşama kültürünün yaşandığı ilçemizde birlik ve beraberliği bir kez daha pekiştirdik. Hoşgörü ve birlikte yaşama kültürüne toplumumuzun çok ihtiyacı var. Çal’da biz bunu başarıyoruz, inşallah tüm yurt genelinde de başaracağımız günler yakındır. Hangi dil, ırk ve inanç olursa olsun, bu topraklar üzerinde yaşayan ve bu toprakları ‘Vatan’ gören herkes kardeştir” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.