enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5453
EURO
34,9629
ALTIN
2.424,97
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C

Denizlili öğrenciler vitamin deposu Çal Garası ile beslenecek

Çal’ın dünyaca ünlü vitamin deposu Çal Garası üzümü için önemli bir gelişme yaşandı. Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Sema Ramazanoğlu Çal Kadın Kooperatifi’ni ziyaret etti. Ziyarette Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın teklifi üzerine vitamin deposu Çal Garası’nın Denizli’deki okullarda beslenme saatlerinde kullanılması projesi gündeme geldi. Ramazanoğlu, projeyi çok beğendiğini belirterek, gerekli görüşmeleri yapacağına dair söz verdi.

Denizlili öğrenciler vitamin deposu Çal Garası ile beslenecek
25.05.2022
A+
A-

Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Sema Ramazanoğlu Çal ilçesini ziyaret etti. Ramazanoğlu’nu ziyarette Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çal Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar, Çal Kadın Kooperatifi Başkanı Hatice Elvan ve kooperatifin üreten kadınları karşıladı.

Başkan Akcan’ın makamındaki karşılamanın ardından Ramazanoğlu, Çal Kadın Kooperatifi’ni yerinde inceledi. Kooperatif ürünleri ile ilgili detaylı bilgi alan Ramazanoğlu, projeye ve Başkan Akcan’a tam puan verdi.

Ziyarette Sema Ramazanoğlu, Fethi Akcan ve Hatice Elvan Egeyön TV’de Ahmet Deda’nın sorularını yanıtladı.

“BAŞKANIM KADINLARIN ÜRETMESİ İÇİN MOTİVASYONU VE FİKİRLERİYLE ÖN AÇICI OLMUŞTUR”

Röportajda kooperatif hakkında düşüncelerini aktaran Ramazanoğlu; “Çal Belediye Başkanımız ikinci dönemine ve birinci döneminin bir kısmına şahidim. Çal ne zaman gelsem bana;’Sayın Bakanım kadınların ürettiği bir yer var. Hadi oraya gidelim’ derdi. Bu gittiğimiz yer ya bir atölyedir ya kadınların oluşturduğu bir seradır. O günden beri değerli başkanım kadınların üretmesiyle ilgili motivasyonu ve fikirleriyle ön açıcı olmuştur. Çal Kadın Kooperatifi’ndeyiz. Geçen süreçte işlerin nasıl profesyonelleştiğini, nasıl endüstriel tanıtım ve pazarlam yönünde geliştiğine şahit oldum. Çok heyecanlandım. Bundan sonraki adım olan bu işin ekonomik değerinin yüksek olduğu pazarlara doğru adımların atıldığını görüyorum. Değerli başkanımı, emekleri olan Hatice hanıma, üreten kadınlara teşekkür ediyorum.”dedi

RAMAZANOĞLU, ÇAL’IN YANINDA

Ramazanoğlu’nun açıklamasının ardından Ahmet Deda, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’a ‘Sayın Bakanımızdan bir beklentiniz var mı? sorusunu yöneltti. Akcan;”Sayın bakanımızı, ablamızı aramızda görmekten dolayı çok mutluyum. Bize her zaman, her yerde destek çıkan gece arasak bile ‘Bu saatte de aranır mı?’ dediğini duymadık. Ablamız Çal Garası üzümünü yeniden dizayn edeceğimizin sözünü verdi. Üzümü tekrar inceleteceğini söyledi. Ayrıca belediyemizle ilgili bir durum olunca her zaman yardımcı oluyor. Çal Hükümet Konağı projemiz Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanmıştır. Bu da Sema Ramazanoğlu Bakanımızın sayesinde olmuştur. Yine buralara kadar gelip kadın kooperatifimizin tanıtımına katkı koydu. Tarım Bakanlığı ve bazı fenomen olmuş programlarda ürünlerimizin yer alması konusunda destek alıyoruz. Önümüzdeki günlerde bunları açıklayacağız.Biz onu artık Çallı bir hemşerimiz olarak görüyoruz.”diye konuştu.

‘SEMA RAMAZANOĞLU ÇALLI OLDU’

Röportajda bir soru renkli anlara sebep oldu. Ahmet Deda’nın ‘Sema Ramazanoğlu Çallı mıdır?’ sorusuna Fethi Akcan;”Biz ‘Herkes bir gün Çallı olacak’ diyorduk. Ablamız da oldu.” diye cevap verdi. Sema Ramazanoğlu ise;”Fethi Başkanı tanıdığım günden beri Çallıyım. Bir de Çal Garası yiyince Çallı oluyorsunuz.”dedi.

DENİZLİ’DEKİ OKULLARDA ÇOCUKLAR ÇAL GARASI İLE BESLENECEK

Çal Garası’nın nasıl değerlendirilmek istendiğine yönelik Ramazanoğlu;”Çal Garası’nın çocuklarımızın beslenmesinde daha yaygın kullanılması için başkanımın çok güzel bir fikri vardı. Çal Garası’nı ‘okul beslenme saatlerinde kullanabilir miyiz?’ dedi. Bence muhteşem bir fikir. Bununla ilgili görüşülmesi gereken Valimiz, İl Milli Eğitim Müdürümüz ile konuşup önce kendi ilimiz çerçevesinde daha sonra Türkiye’de çocuklarımızın Çal Garası ile beslenmesini, glikoz ihtiyaçlarının doğal yollardan karşılanmasını temin etmek gayreti içerisindeyiz.”dedi.

ÇAL GARASI FAYDALARI

*Yüksek olan şeker içeriği nedeni ile iyi bir enerji ve karbonhidrat kaynağıdır.

*İnsan vücudu için gerekli olan günlük magnezyum, kalsiyum, potasyum ve demir gereksiniminin büyük bir bölümünü karşılar.

*Vücut tarafından kan yapımında kullanılmaktadır.

*İçeriğinde yer alan doğal ve sağlıklı früktoz ve glikoz, insan vücudu tarafından hızla emildikten sonra direk olarak kana karışarak metabolizma sayesinde enerjiye dönüşmektedir.

*Yaklaşık olarak 200 gramı vücuda sağladığı kalori bakımından 1150 gram süte, 350 gram kırmızı ete ve 300 gram beyaz ekmeğe eşdeğer seviyededir.

*İştah açar.

*Özellikle gebelikten başlayarak bebek gelişimi ve lohusalık dönemindeki henüz anne olmuş bayanlar için oldukça faydalı olan doğal ve sağlıklı bir besin olarak bilinmesidir.

*Böbrekler, mide ve bağırsaklar üzerinde faydalı etkiler sağlamaktadır.

*Kan dolaşımını hızlandırma ve damar sertliği gibi rahatsızlıkların giderilmesinde olumlu etki ve faydalara sahiptir.

*Özellikle kalp krizi oluşumunu engeller ve çağımızın hastalığı olan kanser riskini en aza indirir.

*Yaşlanma etkilerini en aza indirir. Ayrıca sigara, alkol ve güneş ışınlarının vermiş olduğu cilt sorunlarında faydalıdır.

*Yapılan pek çok araştırmalara göre insan ömrünü artırdığı belirlenmiştir.

HABER:ORAL CAN TATAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.