enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5885
EURO
34,7950
ALTIN
2.509,96
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

DSİ’nin Çal-Baklan Ovası’na su vermemesinin yaraları hasatta ortaya çıktı

DSİ’nin Çal-Baklan Ovası’na su vermemesinin yaraları hasatta ortaya çıktı
17.09.2020
A+
A-

Denizli’nin Çal-Baklan Ovası’nda bu yıl üreticiler mısıra 3 su, ayçiçeğine 2 su olmak üzere sulama paralarını DSİ’ye peşin olarak ödemişti. Çiftçiler alamadığı suyun parasının akıbetini merak ediyor. Çiftçiler DSİ’den konu ile ilgili bir açıklama bekliyor. Bu paraların geri ödemesi mi yapılacak? Yoksa gelecek yıl karşılığında su mu verilecek? Bu soruların cevabı aranıyor.

BAŞKAN ÇİL ÇİFTÇİNİN SESİ OLDU

Mısır hasadında açıklamalarda bulundan Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Çil,”Çal-Baklan Ovası’nda bu sene 70 bin dekar mısır ekimi yapıldı. Bu sene çiftçiler olarak zor bir yıl geçirdik. Zamanında verilmeyen ve yetersiz olan sulamadan dolayı büyük sıkıntılar yaşadık. Mısır ürününe verilmesi gereken 3 su, 2 suda yüzde 20-30’luk bir alanda ise tek suda kaldı. Bu olumsuzluğa bağlı olarak başlayan hasadımızda verimlilik çok düşük kaldı. Ortalama 500-600 kilogram civarında mısır alabildik. Çiftçimiz bu zor yılda ayçiçeği hasadında da umduğunu bulamadı.Çiftçiler alamadığı suyun parasının akıbetini merak ediyor. Çiftçiler DSİ’den konu ile ilgili bir açıklama bekliyor.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.