enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5015
EURO
34,5940
ALTIN
2.500,78
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Çal’da Cem Evi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi!

DENİZLİ’nin Çal ilçesinde alevi kökenli Türkmenler’in yaşadığı Çalçakırlar Mahallesi’nde Cemevi’nin temel atma töreni yapıldı. Açılışta kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajları verilirken, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Cemevi’nin temel atma töreni hayırlı olsun. Bizim için cami ile cemevinin farkı yoktur. Çanakkale ruhunu kaybetmeyen Türk milleti, hainlerin hala devam eden tuzak girişimlerine ve baskılarına boyun eğmeyecektir. Türk milletini, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet ile birlik ve beraberlik ilelebet ayakta tutup, yaşatacaktır” dedi.

Çal’da Cem Evi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi!
14.11.2022
A+
A-

Çalçakırlar Mahallesi’ndeki cem evi temel atma törenine Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Çal Kaymakamı Mert Çanga, Büyükşehir Başkan Vekili Ali Değirmenci, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, daire müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çalçakırlarlı kadınların hazırladıkları aşure ve yemekler katılımcılara ikram edildi.

Çal Çakırlar Cemevi’nin temel atma töreninde konuşan Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, “Birbirimizi millet olarak daha çok sevmeliyiz. Tüm kutsal mekanlar bizim değerimizdir. Farklı inanç ve farklı etnik kökene sahip olan bizler, geçmişte birbirimizi fazla anlayamadık. Yaşadıklarımızdan ders çıkarmalıyız Türk milleti ile Türk devletini ayakta tutup, güçlendirmeliyiz. Cem evinin temel atma töreninden bitirme aşamasına kadar verdiği vereceği desteklerden ötürü Çal Belediye Başkanımız Fethi Akcan’a çok teşekkür ediyorum” dedi. Kaymakam Mert Çanga ise, cem evlerinin geçmişte hayırlı, vatan sever insanlar yetiştirdiğini söyleyerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

“TÜRKİYE BÜYÜK BİR SÜLALE, ÇAL BÜYÜK BİR AİLE”

Temel atma töreninde konuşan Çal Belediye Başkanı Akcan, hiçbir vatandaşa, hiçbir Çallıya siyasi görüşü ve inancına göre davranmadıklarını, Türkiye’yi büyük bir sülale, Çal’ı da büyük bir aile gibi gördüklerini söyleyerek, “İnsanımızı, insan olduğu için sevdik. Çal Çakırlar Mahallemiz de temelini attığımız Cemevi, kısa süre sonra hizmete girecektir. Çal Çakırlar’daki köy konağının bakımını yaptık, ranzaları, yatakları yeniledik. Köy konağının hemen yanına da cem evi yapıldığında kompleks haline gelecek” diye konuştu.

“KARDEŞÇE YAŞAMAYA DEVAM..”

Başkan Akcan’da birlik ve beraberlik mesajları verdikten sonra konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Emperyalist güçler yıllarca Anadolu topraklarında Alevi-Sünni çatışması çıkardı. Hala bu çirkin çalışmalarını sürdürüyorlar. Bizler Çal’da kardeşçe bu güne kadar yaşadık, kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Zaten kardeşiz. Hepimiz Müslümanız. Kardeşlik ruhumuz asla sarsılmayacak. Türk milleti olarak ayrımcılığa asla fırsat vermemeliyiz. Aleviliği siyasi istismar aracı olarak görenleri de hepimiz dışlamalıyız. Alevi inancını siyasallaştırmak isteyenlere prim vermemeliyiz, bu tür çabalara itibar etmemeliyiz.Camiler ne kadar bizimse, Cemevi’de o kadar bizimdir diyoruz. Oğuz Türkler’inin değerli temsilcisi olan Çal Çakırlarlı kardeşlerim; Hepimiz bu vatan topraklarının evlatlarıyız. Bizler Çal’da aynı sokağın çocuklarıyız. Bir kilimdeki farklı desenler gibiyiz. O desenlerdir kilime güzellik veren. Çal Çakırlar, gerek kültürü gerek insanıyla Büyük Çal Ailesi’nin güzel kiliminin en önemli motiflerinden biridir. Son olarak İstanbul’da gerçekleştirilen bombalı eylemi şiddetle kınıyor, vefat edenlere Allah’tah rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. İç ve dış saldırılarla Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozamayacaklar.”

Temel atma töreninin ardından Çalçakırlar halkı törene gelenlere aşure ve yemek ikramında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.