enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5824
EURO
34,7951
ALTIN
2.506,68
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Çal’daki aşı krizi son buldu

Denizli’nin Çal ilçesine bağlı Hançalar Mahallesi’nde küçükbaş hayvanlarda çıkan çiçek hastalığı sonrası yaşanan aşı tedariği sorunu Deda Haber gündeme getirmişti. Tedarik sorunu AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’in araya girmesi ile çözülmüştü. . Bölgede aşılama çalışmaları başladı ve Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar aşılamaları yerinde denetledi.

Çal’daki aşı krizi son buldu
25.09.2022
A+
A-

Denizli’nin Çal ilçesine bağlı Hançalar Mahallesi’nde özel bir besihanesinde 184 hayvanın 20’sinde çiçek hastalığı tespit edilmişti. Hastalığın tespit edildiği işletmede bulunan hayvanlar aşılanmış, ancak prosedür olarak 10 kilometre çapında yapılması gereken aşılama için aşı tedariği krizi ortaya çıkmıştı. Hançalar Mahallesi’ndeki küçükbaş hayvan yetiştiricileri hastalığın yayılmaması için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden aşı talebinde bulunmuş ancak ‘aşı yok’ denilerek 1 hafta sonra geleceği yanıtı almıştı.

ŞAHİN TİN DEVREYE GİRDİ

Konu ile ilgili Deda Haber olarak yaptığımız habere AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin kayıtsız kalmayarak küçükbaş yetiştiricilerinin sorununun çözümü için düğmeye bastı. Bölgede küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin endişelerinin giderilmesi için ivedilikle aşı sorununun çözülmesi için adım atıldı.

AŞILAMA BAŞLADI

Aşı tedariği konusunda yaşanan bürokratik sıkıntıların Milletvekili Tin’in araya girmesiyle çözülmesi sonrası Çal Tarım ve Orman ilçe Müdürlüğü yetkililerinin hastalığın çıktığı bölgede bulunan 10 kilometrelik alanı kapsayacak şekilde aşılama çalışmalarına başladı.

İL MÜDÜRÜ AŞILAMAYI DENETLEDİ

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar ve İl Müdür Yardımcısı Saffet Üge Çal İlçesi Hançalar, Ortaköy, Develler ve Kuyucak Mahallelerinde İl ve İlçe tarım personelince küçükbaş hayvanlarda yapılan çiçek aşılamalarını denetledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.