enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5824
EURO
34,7951
ALTIN
2.506,68
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Çameli’de 5 milyon domates fidesi, toprakla buluşuyor

Çameli’de 5 milyon domates fidesi, toprakla buluşuyor
01.05.2020
A+
A-

Çameli’de üreticilere bereketli bir sezon olmasını dileyerek 5 milyon domates fidesinin toprakla buluşturma projesinde ilk fide dikildi. Her mevsim sofraların değişilmez lezzetleri arasında yer alan domates, Çameli ilçesinde sokağa çıkma yasağından muaf olan çiftçiler Nisan ayının ilk haftalarında başlayan toprak hazırlığının ardından seralarda ekime başlandı. Çiftçiler, korona virüs tedbirlerine de uygun olarak çalışarak yeni sezon ürünlerini toprakla buluşturmak için yoğun çaba sarf ediyor.

BAŞKAN ARSLAN MUAFİYETE DİKKAT ÇEKTİ

Çiftçilerin git gide bilinçlendiğini vurgulayan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan “Artık kimse babadan kalma, dededen kalma bilgilerle tarlalarına girmiyor. Covid19 nedeniyle 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması çiftçilerimizin yanında olan tarıma önem veren Devletimizden, Hükümetimizden, Tarım Bakanımızdan, tarım ile uğraşanlara muaflık sağladılar.”dedi.

“HEM ÜRETİM YAPACAĞIZ HEM DE İSTİHDAMA DESTEK OLACAĞIZ”

Başkan Arslan,”Hem üretim yapacağız hem de istihdama destek olacağız. Ekimler devam ediyor. Tarımın önemi çok büyük. Kovid-19 sonrası gördük ki tarım çok önemli ve üzerinde durulması gereken bir alan İlçemizde işşizlik yok İlçemizde bir çok vatandaşımız Örtüaltı seralarda çalışarak aile ekonomisine katkı sağlamaktadır ilçedeki domates üretiminin artmasıyla göçü tersine çevirdiklerini ifade ederek, “Bu ürünün yetiştirildiği sera sayısının artmasıyla istihdam da arttı. Daha önce Antalya’daki seralara çalışmak için giden vatandaşlarımız da yörede üretim yapıyor. Ürettiğimiz domatesleri Hollanda’ya bile gönderiyoruz”ifadelerini kullandı.

ÇAMELİ’DE CANLI TOHUM BANKASI

Gelecek kuşaklara sağlıklı ürünler bırakabilmek için Çameli’de GDO’su oynanmamış tohum toplamamız devam ettiğini belirten Arslan,”Bir tohum bankası oluşturacağız. Ürettiğimiz organik sebzelerimizin tohumlarını vatandaşlara vereceğiz.Yetiştirdiğimiz fideleri çiftçilik yapmak isteyen vatandaşlarımıza ücretsiz vereceğiz. Bir karış toprak ekenin yanındayız.Lezzeti dolayısıyla ünü ilçe dışına taşan Çameli Domatesimizi önceki yıllarda olduğu gibi Tüm Dünya’ya tanıtacağız. Yine bu yıl da Çameli Belediyesi olarak Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliğinde değişimlere, eğitimler ve çiftçilerimize Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da üreticilerimize gerekli desteği vermeye devam ediyoruz Bu Sezon Çameli Genelinde yaklaşık 5 milyon ve üzeri domates fidesi toprakla buluşuyor. Başkan Arslan Çameli’mdeki Tüm Çiftçilerimize ve Örtü altı seracılarımıza bereketli bir sezon diliyorum” dedi.

ORGANİK VE KALİTELİ ÜRÜN ELDE EDECEĞİZ

Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer;”Çameli’de Örtü altı seracılık faaliyetlerinde yaz dönemi dikimlerimiz başladı Denizli’de en fazla örtü altı ile birinci olan ilçemiz Yaklaşık 800 dekar alanda 160 çiftçimiz ile fidelerimizi diktik. Amacımız daha fazla ürün almak ve kaliteli organik bir ürün elde etmek. Sezon sonunda 25 bin ton domates üretimi yapıp ihracat yapmaktır. Bize vermiş olduğu desteklerden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz”şeklinde konuştu.

800 DÖNÜMDE ÜRETİM

EYAS Domates Pazarlamacısı ve tedarikçisi Levent Kerem” Yapılan çalışmalar sonucunda 3 yıl öncesine kadar 8 olan üretici sayısı kısa sürede 160’ın üzerine çıktı. Üreticilerin sayısının artmasıyla birlikte daha önce 8 üreticinin 10 dönüm serada ürettiği domates, şimdi 160’ın üzerinde çiftçinin kurduğu toplam 800 dönümlük serada yetiştirilmeye başlandı” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.