enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5355
EURO
34,8134
ALTIN
2.425,15
BIST
9.725,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C

Çıntar fiyatları düştü

Geçtiğimiz haftalarda Denizli ili Çameli ilçesinde çıntar fiyatları et fiyatları ile yarışırken bu hafta kilosu 10 TL’den satılmaya başladı.

Çıntar fiyatları düştü
30.11.2019
A+
A-

ÇAMELİ SİZİ ÇAĞIRIYOR

Sonbahar mevsimin en güzel bir yanıda Çameli’nde Dağlarında ve çam ağaçların altında çıkan Çıntarlardır. Kasım Aylarında çıkan bu mantar türünün her türlü yemeği ve ızgarası yapılıyor Çapasını ve Sepetini alan Çameli ilçesine hafta sonu akın edip kovalar dolusu çıntar bulup zevkine göre yiyor kimileri ise satıp para kazanıyor. Özellikle Çameli’nin yüksek kesimlerindeki çam ormanlarının arasında yetişen mantar türleri oldukça lezzetli.

HAFTA SONU ÇINTAR TOPLAMAYA ÇAMELİ’YE GELİN

Geçtiğimiz haftalarda Denizli ili Çameli ilçesi’nde çınar fiyatları et fiyatları ile yarışırken bu hafta kilosu 10 TL’den satılmaya başladı. Pazarda yaklaşık 10 üreticinin 2 tona yaklaşık çıntar toplanıldığı hatta Çanakkale’den toptan sipariş ile alınıp Çameli Pazarında yoğun ilgi gördüğü hatta çevre ilçelerden bile özellikle Çıntar almaya geldiğini belirten satıcılar ilgiden memnunuz dedi.Çıntar Pazarı şimdiden hareketlendi. Ormanlık alanlarda çıntarı toplayarak pazara satmak için getiren Pazarcılar “Bu yıl ki çıntar mevsiminin kilosu 60 liradan başladı. 10 liraya düştü Bu fiyata rağmen vatandaşın ilgisinden memnunuz. Satışlarımız iyi. Bu çıntar sonbahar yağmurlarının yağmasıyla birlikte çam ağaçları altında çıkar. Çok lezzetlidir ve diğer mantarlara göre pahalıdır. Et kadar gıdalıdır” dedi.

ÇAPASINI ALAN DAĞLARA KOŞUYOR

Çıntar Toplayan vatandaşlar Çıntarı bulup hemen soteleyip kaşarlı Çıntar Kavurması yaparız Görüntüsünün güzel olduğu kadar da lezzetide mükemmel. Etten daha faydalı olduğunu, yiyenlerin ise çok lezzetli olduğunu, çıntarın bazı rahatsızlıklara da iyi geldiğini “çıntar aynı zamanda rejim yemeği olarak da tüketiliyor” dedi.Kısacası ister doğasında yürüyün isterseniz Çapanızı ve sepetinizi alıp Çameli’ye gelip çıntar arayabilirsiniz Nerede mi bulunur derseniz Akpınar ,Cevizli ,Karanfilli Yaylası Taşçılar,Gürsu,Elmalı,Karabayır,Kalınkoz,Cevizli ,Emecik Mahallelerinde fazlaca olduğu ve diğer yerlerde artık şansınıza kalmış oluyor ama Bölge halkından nerede buluruz sorusunu bulup isteyen rehber eşliğinde gezebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.