enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5235
EURO
34,7509
ALTIN
2.488,15
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Çameli’nin turizm ve ekonomik potansiyeli sempozyumun ikinci gününde ele alındı!

Denizli’nin Çameli ilçesinde kentin coğrafi, kültürel, turizm, sosyoekonomik yapısı ve kalkınma modelleri başlıkları altında uzman akademisyenler tarafından gerçekleştirilen Çameli Sempozyumu, 2. gününde Pamukkale Üniversitesi’nde devam etti.

Çameli’nin turizm ve ekonomik potansiyeli sempozyumun ikinci gününde ele alındı!
06.10.2022
A+
A-

5 ile 8 Ekim 2022 tarihlerinde 4 gün boyunca devam edecek olan Çameli Sempozyumu, 2. gününde Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde devam etti. Yoğun ilgi gören sempozyumda akademisyenler söz alarak ilçenin coğrafi, kültürel, turizm, sosyoekonomik yapısı ve kalkınma modelleri hakkında konuştular.

“Şu an 150’nin üstünde endemik 600’ün üzerinde diğer bitki türlerinin olduğu keşfedildi”

Sempozyumun 2. günü ile ilgili bilgi veren Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan; “Sempozyumun 2. günü çok verimli bir şekilde devam ediyor. Ben başta kongre merkezimizde destekleri nedeniyle rektörümüz Ahmet Kutluhan’a teşekkürü bir borç biliyorum. 2. günümüzde de bilim insanlarımızın yapmış olduğu çalışmaları dinleme fırsatımız oldu. Turizm potansiyeli ve kuş türleri hakkında detaylı bilgilendirmelerin yapıldığı ikinci günde, hem bilim insanlarımızı şaşırtan hem de bizleri şaşırtan verilere ulaşma fırsatımız oldu. Yapılan çalışmalar henüz 1 yıllık olmasına rağmen çalışmalarımızı Ege Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Orman Bakanlığı devam ettirecek. Bu türlerin daha da fazlalaştırılması için gerekli çalışmalar yapılacak. Şu an 150’nin üstünde endemik 600’ün üzerinde diğer bitki türlerinin olduğu keşfedildi. Endemik türlerin 200’ün üzerine çıkacağını düşünmekteyiz. Baktığımız zaman bu rakamlar Denizli ortalamasının çok üzerinde. Daha önce bu konular üzerine çalışmalar yapılmadığı için hem bilim adamlarımız hem de bizler gelen sonuçları şaşkınlık içerisinde karşılıyoruz. Beklentilerimizin çok daha üzerinde verilere ulaşmış durumdayız. Sempozyumumuz bu çerçevede amacına ulaşır şekilde ilerliyor. Sadece kültürü ve coğrafyası değil her açıdan Çameli’nin bilimsel dokümanlarını ortaya çıkarıyoruz. 55 bildirimiz var hepsi de birbirinden kıymetli. Bugün 2. günün bildirileri de çok verimli bir şekilde devam ediyor. Yarın 3. günümüzde de çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Yarın ki etkinliğimiz ise çift salon olacak şekilde devam edecek. Tüm Çamelili ve Denizlili vatandaşlarımızı aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız. Amacımız Çameli’yi dünya çapında tanılan bir ilçe haline getirmek. Çünkü ilçemizin bu potansiyele sahip olduğunun farkındayız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.