enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6006
EURO
34,7750
ALTIN
2.414,63
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
34°C
Denizli
34°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
29°C

Çardak Havalimanı’nda Taksicilerin Sözleşmesi Feshedildi, Engelliler Mağdur Oldu

Engelli insanların mağdur olduğu ve Denizli gündemine oturan olay hakkında Pamukkale Havaalanı Taksi Kooperatifi’nin Avukatı Berkay Güçlü ve Kooperatif Başkanı Yaşar Kocabıyık yaşanan süreci detayları ile Denizli Deda Haber’e anlattı. Dolmuş Taksi’ yaptıkları iddiasıyla sözleşmesi tek taraflı feshedilen Kooperatif yönetimi konuyla ilgili yetkililerden bilgi almak için havalimanına gittiklerini, ancak yöneticilerin kendileri ile görüşmediğini söyledi. İşte yaşanan sürecin perde arkası…

29.11.2018
A+
A-

Denizli Çardak Havalimanı’na 26 yıldır hizmet veren Pamukkale Havaalanı Taksi Kooperatifi’nin hizmeti  ‘Dolmuş Taksi’ yaptıkları iddiasıyla feshedildi. Fesih kararına itiraz ederek mahkemeye taşıyan taksiciler mahkemeden nihai karar çıkmadan Çardak Havaalanı Yönetimi tarafından havaalanına girişlerinin engellenmesi, kirasını ödedikleri alanın kapatılması ve ‘Dolmuş Taksi’ iddiası ile aldıkları müşteriler yüzünden 1433 TL tutarında ceza yemeleri hakkında bugün sabah saatlerinde yönetim ile görüşmek için havaalanına gittiler. Ancak yönetimden kimse ile görüşemeyen taksiciler, durumun basına da yansımasının ardından Denizli Deda Haber’e Avukatları Berkay Güçlü’nün öncülüğünde açıklamalarda bulundular.

Şu anda hiçbir taksinin giremediği Çardak Havalimanı taksicileri kendilerini Denizli Deda Haber aracılığı ile anlattı: 

‘DOLMUŞ TAKSİ’ İDDİASI İLE TAKSİCİLERİN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Çardak Havalimanı’nda yaşanan sürecin kamuoyuna 28 Kasım Çarşamba(dün) itibaren yansıdığını ancak sürecin uzun olduğunu belirten Avukat Berkay Güçlü yaşananları Denizli Deda Haber’e anlattı. Güçlü; ”2 ay önce havalimanında yaşanan hak ihlali hakkında bir hukuk mücadelesine başladık. Hukuk mücadelesinin yanı sıra gerek Valilik makamları, gerek Kaymakamlık makamları olarak da gerekli müracatlarımızı yaptık. Şu anda Çardak Havalimanı’nda müvekkillerimin ‘Dolmuş Taksi’ yaptığı iddiasıyla sözleşmemiz feshedilmiş durumda. Biz Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne sözleşmemizin haksız feshedildiğine ilişkin bir dava ikame ettik.” dedi.

Çardak Havalimanı’nda Taksiciler Mağdur

MAHKEME TEDBİR KARARI VERDİ

Açtıkları davada taksicilere verilen izinleri mahkemeye sunduklarını dile getiren Avukat Güçlü; ”Taksicilere, Denizli Belediyesi ve Denizli Çardak Havalimanı’nın paylaşımlı taksi hizmeti yapabileceğine dair verdiği izinleri mahkemeye teslim ettik. Mahkemeye burada ‘Dolmuş Taksi’ hizmeti verilmediğini, ‘Paylaşımlı Taksi’ hizmeti verdiğimizi belirttik. Mahkeme ilk etapta sözleşmenin aynen devamı şeklinde bize bir tedbir kararı verdi.” ifadelerini kullandı

MAHKEME NİHAİ KARARINI VERMEDEN TAHLİYE UYGULANDI

Mahkemenin nihai kararını vermemesine rağmen Çardak Havaalanı Müdürlüğü’nün tahliye işlemine başladığını belirten Güçlü; ”Akabinde Çardak Havameydanı Müdürlüğü tarafımıza yeni tutanaklar tutulmaya başlandı. 16 Kasım 2018 tarihinde mahkemenin tedbirin değerlendirilmesi konusunda duruşmamız vardı. Bize karşı bu tarihe kadar tutulan tutanakları kullanarak bizim tedbir kararımızı kaldırdılar. Tedbir kararının ortadan kalkması mahkemenin nihai kararı olmadığı gibi, hizmetin devam etmesi konusunda bize engel oluşturup oluşturması noktasında bir husustu. Ama bu karar bütün makamlara mahkemenin nihai kararıymış gibi lanse edildi. Ardından mahkeme karar verdi bu arkadaşları biz tahliye ediyoruz diye bir tutum izlendi.” dedi.

Bu yaptırımın ardından Çardak Havalimanı’ndan hiçbir taksinin yolcu almasına izin verilmediği belirtildi.

KOCABIYIK: ÇARDAK’TAKİ POTANSİYEL ARTTIĞI İÇİN YİNE AYNI ŞEYLERİ YAŞIYORUZ

Konu ile ilgili Pamukkale Havaalanı Taksi Kooperatifi Başkanı Yaşar Kocabıyık’ta Denizli Deda Haber’e açıklamalarda bulundu. 26 yıldır Çardak Havaalanı Taksi olarak hizmet verdiklerini belirten Kocabıyık; ”Biz bu işe başladığımızda boş gidip, geldiğimiz çok olmuştu. 2007 yılında uçak sayılarının artmasıyla bugün yaşadığımız şeyleri yaşadık. Potansiyeli arttığı için başka firmaları oraya dahil ederek sözleşmemizi feshetmişlerdi. Yıl 2018 yıl oldu yine aynı şeyi yaşıyoruz.” dedi.

PAYLAŞIMLI TAKSİYİ ANLATTI

Çardak Havalimanı’na verdikleri hizmetten bahseden Kocabıyık, ”Şu ana kadar bizim yolcularımızı paylaşımlı olarak taşıdığımız bir sistem var. Çardak’tan Denizli’ye 240 lira yazan bir fiyat var. Bizde insanlarımıza hizmet için fiyatı 150 lira belirledik. Örneğin 3 kişi paylaşmak isterse kişi başı 50 liraya tekabül ediyordu. Bizim her zaman misyonumuz önce halka faydalı olmak, sonra para kazanmak oldu. Bizim şu anda Denizli’de 100 bine yakın kayıtlı yolcumuz var. Şu ana kadar hiç şikayet almadık”dedi.

”FİYATLARI ARTTIRMAMIZI İSTEDİLER”

Yaşar Kocabıyık Denizli Belediyesi’nin ve DHMİ’nin verdiği izinlerle paylaşımlı hizmeti verdiklerini hatırlatan sorunun yaşanmaya başlayacağı süreci anlattı. Kocabıyık,  ”2018 yılında DHMİ’nin açtığı otobüs ihalesini ilgili firma 240 bin TL gibi yüksek bir paraya almış duyduğumuz kadarıyla. Bize otobüsün firmasının yüksek bir ihale parası ödediği için bir uzlaşma yoluna gitmemizi istediler. Bizim daha fazla yolcu götürdüğümüzü söyleyerek, fiyatımızı yukarıya çekmemizi istediler. Biz vatandaştan yana olduğumuz için fiyat arttırmak istemedik. Bunun üzerine bizi şikayet edeceklerini söylediler. Daha sonra bizim dolmuş taksi yaptığımızı iddia ederek sözleşmemizi feshettiler.” şeklinde konuştu.

ENGELLİ TURİSTLERİN TAKSİYE BİNMESİNE İZİN VERİLMEDİ

Kocabıyık bugün sabah havaalanında yaşanan engelli turistlerin mağduriyetine yol açan olay hakkında da açıklamada bulundu. Kocabıyık, ”Sabah ben de oradaydım. Yurt dışından gelen iki engelli turist taksi istediler. Ama taksi hizmeti veremediğimizi söyledik. Onlar binmek isteyince yetkilere müracaat etmeleri gerektiğini belirttik. Ancak bir gerekçe sunulmadan yolcu alamayacağımız iletilince engelli insanların mağduriyeti oluştu” dedi.

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Pamukkale Havaalanı Taksi Kooperatifi yöneticilerinden Yaşar Kaçanoğlu ise konuya ek olarak 10 yıldır aynı hizmeti kaliteli bir şekilde verdiklerini söyledi. Bu hizmetten son 2-3 aydır neden vazgeçilmek istendiğini anlamadıklarını dile getirdi. Kaçanoğlu konu ile ilgili yetkililerden açıklama beklediklerini söyledi.

HABER:ORAL CAN TATAR

ETİKETLER:
Yorumlar
  1. kadın elbise dedi ki:

    Belediye kararı 2007 yani büyükşehir yasasından önce bu yüzden de dolmuş veya paylaşımlı taksi uygulaması şu anki belediye sınırları içinde YA PI LA MAZ. Havalimanı taksisiz kalmaz . Yeni ihale yapılır.kazanan alır.

    1. Tolga dedi ki:

      Sen bence taksi ile ilgili maddeleri iyi oku gel

      1. Hukuk devleti dedi ki:

        Okudum beyfendi. Mahkeme kararı var. Türkiye cumhuriyeti hukuk devletidir. Taksicilerin yaptığı hukuksuzdur. Yukarıdaki haber tamamen asılsız ve Show amaçlı. Mağduru oynayıp kamuoyu önünde haklı olmayı amaçlayan ucuz plan. Bence sen de dolmuş taksi ile taksi arasındaki fark bak 😉