enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5970
EURO
34,7616
ALTIN
2.497,65
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Çardak’ın konut ihtiyacını büyük oranda çözecek olan kuralar çekildi

Çardak’ın konut ihtiyacını büyük oranda çözecek olan kuralar çekildi
13.06.2020
A+
A-

Çardak ilçesinde yapılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) aracılığı ile yapılan 187 adet konut ve 5 iş yeri için kura çekimi yapılarak hak sahiplerine dağıtıldı. Çardak Belediyesi Konferans salonunda gerçekleştirilen törende kuralar korona virüs tedbirleri kapsamında telekonferans sistemi ile yapılan bağlantıyla Ankara’da yapıldı. Konutlarda ilk hak sahibinin çekilişini AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız yaptı. Çekilişi katılan ve kurada isimleri çıkan hak sahiplerinin ise mutlulukları yüzlerine yansıdı. Kendilerine konut çıkan hak sahipleri sevinçlerini yanlarında bulunan yakınları ve telefonla ulaştıkları aile üyeleriyle paylaştı.

8 Ağustos 2019 tarihinde meydana gelen depremzedelerinde aralarında bulunduğu 170 hak sahibi yapılan kura çekimi sonrası evlerine kavuştu.
Kura çekimi töreninde konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentte özellikle 2015 yılından sonra konut yapımına önem verdiklerini ve Çardak’ta yaşanan deprem sonrası da bölge için harekete geçildiğini ve hak sahiplerinin evlerine kavuşmak için çalışmalara başlandığını hatırlattı.

“10 ay gibi kısa bir sürede 187 adet konut, 5 adet iş yeri 1 cami yapıldı”
Başkan Hüsnü Yılmaz, konutların 10 ayda yapıldığını kaydetti. Vatandaşları ev sahibi yaptıkları için sevinçli olduklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “31 Mart yerel seçimlerde seçim kampanyası boyunca vatandaşımız sürekli bu TOKİ konusunda bize talepleri vardı. Biz de bu talepleri 1 Nisan’da yetki aldıktan sonra, grup başkan vekilimiz Önceki dönemden Nihat Bakanımız ve milletvekillerimiz olmak kaydıyla TOKİ’de bunu dillendirdik ve 1 ay gibi bir sürede projelendirilip 30 Mayıs 2019 tarihinde ihalesi yapıldı. Özel bir inşaat firması aldı, 2019 yılında da yer teslimi yapıldı ve ilk kazmalar vuruldu. Çok şükür 10 ay gibi kısa bir sürede 187 adet konut, 5 adet iş yeri 1 cami ve çevre düzenlemesi olmak kaydıyla şuan tamamlanmış durumda. Sevinçliyiz, gururluyuz. Bütün Çardaklı katılımcı halkımıza hayırlı uğurlu olsun, güle güle huzurla otursunlar evlerinde” dedi.

“Konut ihtiyacımız artıyor”

Yapılan konutlar ile ilçenin konut ihtiyacının büyük oranda çözüldüğünü dile getiren Başkan Yılmaz, 187 konut içindeki 59 konutun depremzedeler için yapıldığını anımsattı. Başkan Yılmaz açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“8 Ağustos’ta 6 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. Bundan sonra talepler daha da arttı. Bu yapılan konutların içerisinde 59 adet deprem konutumuz bulunuyor. Depremzede hak sahiplerine 15-20 gün içerisinde dağıtımını yapacağız. Allah nasip ederse de temmuz ayı içerisinde bütün hak sahiplerine anahtar teslimlerini yapacağız. Bizde, organize sanayi bölge gelişmekte. Her geçen gün yeni fabrikalarımız açılmakta. Yani bizim konut ihtiyacımız artmakta. Önceden zaten konut açığımız vardı. Biz bunun da çalışmalarını hızlandırdık. İkinci etap başvurularımızı yaptık. Onaylandı, şuanda da yer belirleme aşamasındayız. 2-3 seneye kadar biz artık Çardak’tan göç veren değil göç alan bir ilçe olacağız. Giderek büyüyen bir ilçe olacağız.”

Öte yandan, gerçekleştirilen programa Başkan Zolan ve Başkan Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Denizli Milletvekili ve TBMM Grup Başkan Vekili Cahit Özkan ile Nilgün Ök ve protokol üyeleri katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.