enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3695
EURO
35,0221
ALTIN
2.323,53
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Çardak’ta Mantar Üretim Tesisi kuruldu

Çardak’ta Mantar Üretim Tesisi kuruldu
19.06.2017
A+
A-
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, sözleşme makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam çağrılarına istinaden Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk’ün katkısıyla yapılmış olan ’ İşte Mantarım , Üretimde Ben de Varım’’ adlı hibe destekli  proje hayata geçirildi.

Amaç İstihdamı arttırmak

Projenin genel amacı dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ve istihdam edebilirliğinin artırılması, iş gücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve iş gücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin ortadan kaldırılmasına katkıda bulunmak.

Proje kapsamında 60 dezavantajlı kişi eğitime alınacak olup 10 kişi proje bitiminde istihdam edilecek. 23 Mayıs 2017 tarihinde başlayan ilk grubu 25 dezavantajlı bireyden oluşmakta. İşkur ve Halk Eğitim ortaklığında verilen mantar yetiştiriciliği kursları eğitmenleri tarafından uygulamalı olarak yapılmış olan mantar üretim tesislerinde verilmekte. Mantar yetiştiriciliği kursu alan kursiyerler ardından girişimcilik ve kapasite geliştirme eğitimlerini de alarak kendi işlerini kurma şanslarını da artıracaklardır.

”İşte Mantarım, Üretimde ben de varım”

Çardak’ta kurulan mantar üretim tesisi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyet’nin verdiği destekle açıldı. Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk belediyenin girişimleri sonucu bu tesisi Çardak’a kazandırdıklarını belirtti. İşkur ve Halk Eğitim Merkezi aracılığı mantar tesisinde çalışacak kişiler belirlendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.