enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3849
EURO
35,0357
ALTIN
2.326,43
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Helikopter kazasıyla ilgili yeni gelişmeler

Kastamonu’dan Marmaris’teki yangın söndürme çalışmalarına destek için giden helikopter Çardak ilçesi yakınlarında düşmüştü. Hayatını kaybeden 2 Rus personelin cansız bedenlerine ulaşılırken Aleksandr İakovlev’un geçen yıl Denizli’de görev yaptığı ortaya çıktı.

Helikopter kazasıyla ilgili yeni gelişmeler
22.09.2022
A+
A-

Muğla’nın Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahale etmek üzere görevlendirilen Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme helikopteri, saat 16.00 sıralarında Denizli’nin Çardak ilçesine bağlı Gemiş Mahallesi yakınlarında düştü. İlk belirlemelere göre Rus yapımı yangın gözetleme helikopterinde bulunan 7 personelden 2’si hayatını kaybederken, 5 kişi yaralandı. Kazada hayatını kaybedenlerin Rusya uyruklu mühendis Aleksandr İakovlev ile teknisyen Alexey Volkov olduğu tespit edildi. Kazadan yaralı olarak kurtulan Rusya vatandaşı kaptan pilot İlya Ivesenkhıo, 2’inci pilot Egor Turkov ve teknisyen Georgii Onuchin ile Türk vatandaşı pilot Ömer Kaan Çakır ve Orman Genel Müdürlüğü temsilcisi Kenan Erdem ise ambulanslarla bölgedeki hastanelere sevk edildi.

Helikopter kazasında hayatını kaybeden Rus vatandaşı iki personelin cansız bedenlerine ulaşmak için enkazda çalışma başlatıldı. Vinçlerin desteğiyle yürütülen çalışmalarda önce bir personelin, kısa bir süre sonra ise diğer personelin cansız bedenlerine ulaşıldı. Olay yerinden alınan cenazeler, otopsi işlemleri için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Konuyla ilgili olarak Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada; “21 Eylül 2022 günü, saat 16:00 sıralarında bir helikopterin Çardak Hava Limanı yakınlarında düşmesi sonucunda meydana gelen kaza ile ilgili Başsavcılığımızca derhal soruşturma işlemlerine başlanmıştır. Kaza neticesinde 2 Rus vatandaşı hayatını kaybetmiş; 2’si Türk, 3’ü Rus vatandaşı olmak üzere 5 kişi yaralanmıştır. Söz konusu helikopter kazası ile ilgili soruşturma titiz bir şekilde yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

DENİZLİ’DE GÖREV YAPMIŞ

Marmaris yangınına desteğe giderken meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden mühendis Aleksandr İakovlev’un geçen yıl yangın sezonu boyunca Denizli Orman Bölge Müdürlüğü emrindeki helikopterde görev yaptığı ortaya çıktı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.