enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5561
EURO
34,9867
ALTIN
2.425,66
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C

CHP Genel Başkanını seçiyor

CHP Genel Başkanını seçiyor
25.07.2020
A+
A-

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı, çoğunluğun sağlanmasının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açılış konuşmasıyla çalışmalarına başladı. Divan Başkanlığı’na Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu seçildi. Kurultaya Denizli’den İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in yanı sıra kurultay delegeleri katıldı.

CHP 37. Olağan Kurultayı’nda ilk gün Genel Başkanlık seçimi yapılacak, ikinci gün ise Parti Meclisi belirlenecek. Kurultaya özel hazırlanan, söz ve müziği Ali Altay’a ait olan şarkının adı da “İktidarın yolu Kılıçdaroğlu” olarak belirlendi. Ayrıca “adalet” temalı bir de rap şarkısı hazırlandı. Kurultayın açılış konuşmasını Genel Başkan olarak Kemal Kılıçdaroğlu yapacak.

CHP’nin Denizli’de 16 delegesi bulunuyor. Şubat’ta yapılan il
kongresinde kurultay delegesi olan şu isimler, hem bugün genel başkanlık, hem de yarın Parti Meclisi seçimlerinde oy kullanacak:Belma Aycan, Nafiz Bozçaoğlu, Bülent Nuri Çavuşoğlu, Mustafa Çelik, Oğuz Damlı, Şeniz Doğan, Ali Osman Horzum, Ünal Karaosmanoğlu, Mehmet Salih Konya, Erdoğan Şama, Ercan Usta, Melek Akdemir, Bahtiyar Akyol, Deniz Albayrak, Mehmet Altınöz, Arda Arpacı. Toplam 60 üyeden oluşan PM’nin 8 üyesi, Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’ndan (BYKP) seçiliyor. Kılıçdaroğlu’nun 52 üye için bir anahtar liste hazırlayacağı belirtiliyor.PM adayı olarak seçime katılabilmek için 10 delegenin imzası gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.