enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5225
EURO
34,9664
ALTIN
2.434,64
BIST
9.783,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

CHP’de bir istifa da Başkan’dan

CHP’de istifa fırtınası Ertan Başkan ile devam etti. CHP Büyükşehir ve Acıpayam meclis üyesi Ertan Başkan, parti içindeki engellemeler nedeniyle CHP’den istifa ettiğini söyledi.

CHP’de bir istifa da Başkan’dan
11.02.2021
A+
A-

CHP’de istifalara bir yeni daha eklendi. Merkezefendi Belediye Meclis Üyeleri Arif Suna ve Murat Çımık’ın partilerinden istifasının ardından Büyükşehir ve Acıpayam Belediye Meclis Üyesi Ertan Başkan partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Başkan istifası ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Belediye seçimlerinden itibaren yaşadığım iki yıllık süreçte bir takım sıkıntıları bağrıma taş basarak sineye çektim. Cumhuriyet halk partisi ilke ve ideolojileri doğrultusunda sosyal bir belediyecilik anlayışı adına gerek Acıpayam meclisinde gerek Büyükşehir meclisinde savundum. Bu çabalarım gerek İlçe başkanlığı ve gerekse meclis grubumuzdaki bir kısım kişilerce engellenmeye çalışılmıştır. Ben süreci şaşkınlık içerisinde izlerken ve Acıpayam belediyesindeki yanlışları, yapılmaması gerekenleri ve Acıpayam halkına zarar verecek uygulamaları engellemeye çalıştım. Halkımızın yararına olan tüm faaliyetleri gücümün yettiğince seslendirdim.

Ancak daha öncede belirttiğim gibi bir takım CHP’li görünen ancak seçim sürecinde adayımızın arkasında bile durmayan ve hatta CHP’ne oy vermeyen ve daha sonrada borç batağındaki Acıpayam belediyesi ile birlikte gerek spor kulübünde gölge başkanlık gerekse meclis gündemine gelen kamu menfaatine aykırı olduğu aşikar gündem maddelerine destek veren kimselere karşı CHP’si ilke ve ideolojisini korumaya çalıştım. Aynı şekilde seçimlerden bugüne kadar ilçe başkanı ve eşrafı Acıpayam Belediye başkanı ile yaptıkları gizli ittifaklarla Cumhuriyet Halk Partisi örgütünü şahsi menfaatleri doğrultusunda kullanmıştır. Ancak ben gerek CHP ilke ve ideolojileri doğrultusunda ve gerekse Acıpayam halkının menfaatinde görevimi  yürütürken ve bu sorunları CHP’si üst yönetimi ile paylaşarak bunların yanlış olduğunu beyan ettim. Ancak bunun gereğini yapmak yerine beni ve bir kısım meclis üyesi arkadaşımıza  disiplin sopası göstererek  haklıdan ve kamu menfaatinden yana değil, haksız ve CHP’si ilke ve ideolojilerini ayaklar altına alanlardan ve örgütü şahsi menfaatleri için kullananlardan yana taraf olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi benim yuvamdır ve Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş ilkeleri benim için esastır, ancak yaşanan süreç beni istifa sürecine getirmiştir. Kamuoyuna saygılarımla sunarım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.