enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5521
EURO
34,7644
ALTIN
2.493,15
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Çıntar tezgahlarda yerini almaya başladı

Çıntar tezgahlarda yerini almaya başladı
09.10.2021
A+
A-

Denizli’nin en çok yağış alan ilçelerinden Çameli’de ormanlık alanda toplanan çıntar, tezgahdaki yerini almaya başladı. Çameli’nin yemek kültüründe önemli bir yere sahip olan çınartarın kilosu 110 TL’den alıcıyla buluşuyor. Çameli bölgesinde önemli geçim kaynaklarından olan çıntar, yağış sonrası Çam ağaçlarının dibinden elle toplanarak sofralarda yerini alıyor. Çıntar, Çameli ve çevresindeki pazarlarda en çok rağbet gören ürünlerin başında yer alıyor. Toplama emeği dışında hiçbir emek sarf edilmeden elde edilen çıntar, bu dönemlerde vatandaşların ekmek kapısı oluyor. Çıntarın yüksek miktarda besin değeri olduğunu söyleyen Bakkal Kamil Selek, İmamlar Mahallesi’nde ormanlık alanda topladığı çıntarları pazarda 110 TL olduğunu, yağmur çok olursa fiyatların düşeceğini belirtti.

Yılın ilk çıntar sezonunun başladığı Çameli’de, vatandaşlar başta Çıntar Böreği ve kızartmasının yanı sıra çeşitli yemek türleri ile şifa kaynağı çıntar, sofralarda yerini almaya başladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.