enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5272
EURO
34,7165
ALTIN
2.486,81
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Diyaneti Kullanıp, Dolandırıcılık Yaptılar

Çivril İlçe Müftülüğü’nde görevli iki memur Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dergi parası ile camilerden toplanan yaklaşık 75 bin TL’yi zimmetine geçirdikleri iddiası ile tutuklanarak ceza evine gönderildi. Olayla ilgili başlatılan idari soruşturma ise devam ediyor.

Diyaneti Kullanıp, Dolandırıcılık Yaptılar
27.04.2019
A+
A-

Çivril Müftülüğünde Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak görev yapan Bayram A., ve Metin A., isimli iki memur aylık gönderilmesi gereken Diyanet İşleri Başkanlığı yayını olan dergi paralarını zamanında göndermeyince Denizli İl Müftülüğü müfettiş görevlendirdi. Çivril Müftülüğünde hesapları inceleyen müfettişler yaptıkları denetlemede dergi paralarının abonelerden topladığını ancak zamanında Diyanet İşleri Başkanlığı banka hesaplarına yatırılmadığını tespit etti. Müftülük hesaplarında detaylı bir incele yapan müfettişler başka bir yolsuzluğu daha açığa çıkardı. Müfettişlerin yaptığı incelemede 2012 yılından itibaren Çivril genelinde camilerde toplanan yardım paralarında da tutarsızlık olduğunu belirlendi. Toplam 75 bin TL’nin kayıp olduğunu tespit eden müfettişler Bayram A., ve Metin A., hakkında adli ve idari işlem yapılması yönünde rapor hazırladı. Rapor üzerine harekete geçen Çivril Cumhuriyet Savcılığı olaya el koyarak şahıslar hakkında gözaltı kararı çıkardı. Polis tarafından gözaltına alınan şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme çıkarılan iki memur zimmet suçlaması ile tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.