enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5999
EURO
34,7203
ALTIN
2.497,86
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Çivril’de çiftçiler ve minibüsçüler, zamları protesto etti!

Çivril’de çiftçiler ve minibüsçüler, zamları protesto etmek için eylem yaptı. Çivril Devlet Hastanesi Önünde başlayan eylem, Çarşı Meydanında sona erdi.

Çivril’de çiftçiler ve minibüsçüler, zamları protesto etti!
20.03.2022
A+
A-

Çivril Devlet Hastanesi önünde başlayan eyleme Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, İlçe Başkanı Bedri Ataş, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer de destek verdi.

Traktör ve minibüslere astıkları dövizlere mazot, gübre ve ilaç fiyatlarını eleştiren sloganlar yazan çiftçiler ve minibüsler, kortej halinde korna çalarak Atatürk Anıtı önüne kadar geldiler.

‘2 GEMİ YAĞ İÇİN EL KAPILARINA MUHTAÇ OLDUK’

Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalığa hitap eden CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Geleceğe güvenle bakamayan, umudunu yarına taşıyamayan, sabah kalktığında nasıl bir Türkiye ile karşılaşacağını bilemeyen üretici dostlarımız. Umudunuz ve inancınız tam ama maalesef, her sabah yeni bir Türkiye’de uyanmaktan yorulduğunuzun biz de farkındayız. Bu gün tarlalarımız ekilmiyor, çiftçimiz girdi maliyetlerinden dolayı maalesef tarlalarını boş bırakmış durumda. Mazot 3 kat zamlandı, ilaç aldı başını gitti. Maalesef artık gübre dahi atamaz hale geldik. Bu gün burada üretici dostlarımızın hislerine tanıklık ediyoruz. Bu gün maalesef gayri safi milli hasılanın yüzde 1’inin çiftçiye ödenmesi gerekirken, bunu ödemeyen bir hükümetle karşı karşıyayız. Geleceğe umutla bakılacak Türkiye’ni yeniden yaratacağız. Her zamankinden çok size ihtiyacımız var. Pandemi döneminde ne duble yolların ne de şehir hastanelerinin yenmediğini hep birlikte öğrendik. Gelecekte, üreticilerin toprağa tohum atmadığı zaman maalesef yaşayamaz durumda olacağımızı hep beraber gördük. El kapılarında medet umar hale geldik. 2 gemi Ayçiçek yağı için bakanımızı başka ülkelere gönderir hale geldik. Bu ova Türkiye’nin en verimli ovalarından biri. Ayçiçeğinden, buğdayına, elmasına kadar her şey yetişiyor. Size destek olunsa, sizin elinizden tutulsa, namerde muhtaç olmayacak bir Türkiye’de yaşamanın ne kadar kolay olacağının hepimiz farkındayız” dedi.

KDV VE ÖTV ALINMASIN

CHP iktidarında üreticilere her türlü desteğin verileceğini ifade eden Çavuşoğlu, “Gelecekte yaşanabilecek bir Türkiye’nin, çocuklarımızın yatağa aç girmediği bir Türkiye’nin mimarının, siz üretici kardeşlerimiz olacağının bilinci içindeyiz. Umarız ki bu sesimiz, birileri tarafından duyulur. Bu memlekette hesap yapılırken, mazottan alınacak vergiden kasaya girecek vergi dilimi bellidir. Madem ki bu kadar üretici dostuyuz, ÖTV ve KDV’yi düşürün. Birbirimize destek olalım. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, çiftçinin yüzü gülecek. Gayri Safi Milli Hasıladan çiftçimizin payına düşen tam verilecek. Mazotta gemi sahiplerine gösterilen ihtişam ve alaka, CHP iktidarında son bulacak. Çiftçinin girdilerinde gerekli indirimler yapılacak. Hep birlikte mutlu bir Türkiye’yi yaratacağız” diye konuştu.

Olumsuz hava şartlarına rağmen çiftçi ve minibüsçülerin yoğun katılım gösterdiği eylem, konuşmaların ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.