enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5556
EURO
34,8951
ALTIN
2.430,18
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C

Çivril’de dolu topu arayışı

Çivril’de dolu topu arayışı
06.05.2022
A+
A-

Çivrilli çiftçiler bazı meyve bahçelerinde bulunan ve yağmur bulutlarını dağıttığı iddia edilen ‘Dolu Topu’ için arazide devriye atıyor. Ege bölgesi ve yurdun değişik yerlerinde etkili olan yağışlardan Çivril’in faydalanamadığını iddia eden çiftçiler, yağmur yağmamasının sebebinin çalıştırılan Dolu savar topları olduğunu iddia ederek bazı meyve bahçelerinde bulunan Dolu Savar toplarını kontrol ve denetlemeye çıktı.

Belediye Başkan yardımcısı Alaettin Yalçın ve zabıta ekipleri ile Tokça, Karayahşiler Bekirli mahallerinde devriye atan Zabıta ve çiftçiler meyve bahçelerinde bulunan cihazları kontrol ederek bahçe sahiplerinden bilgi aldı. Kontrol ve denetimle ilgili olarak açıklama yapan Belediye başkan yardımcısı Alaettin Yalçın çiftçi ve üreticilerden gelen yoğun şikâyet üzerine Çivril – Baklan arasında bulunan özel meyve bahçelerini Zabıta ve çiftçiler ile birlikte denetlemeye çıktıklarını belirterek “Çivril Belediyesi Zabıta müdürlüğümüz ile birlikte dolu savar isimli aracın Çivril sınırlarında içerisinde tespitini yapılmamıştır, çalışmalarımız devam ediyor. Tüm vatandaşlarımızdan dolu savar isimli cihazın çalışırken tespit edilmesi halinde Belediye ve zabıtaya bilgi vermelerini önemle rica ederim” dedi.

GEÇTİĞİMİZ YIL BAKLAN’DAKİ DOLU TOPUNA HABERİMİZİN ARDINDAN MÜDAHALE EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz sene dolu topu olayı Baklan’da meydana gelmişti. Deda Haber’in konuyu gündeme taşımasının ardından dolu topu kullanan kişilere müdahale edilmiş atışlar sonlandırılmıştı.

DOLU TOPU NE İŞE YARIYOR?

Dolu Topu, dolu bulutlarının toplanmasını ve doluyu oluşturan kristal yapının formunu bozarak oluşmasını engelleme prensibine dayanan bir cihaz. Güçlü sonik dalgalar üreterek gökyüzüne periyodik dalgalar gönderen bir sistem ile firmanın amacına hizmet ediyor.

BAKLAN’DAKİ OLAYI HATIRLAYALIM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.