enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3160
EURO
35,0944
ALTIN
2.294,93
BIST
9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Cumhuriyet’in 99.yılına damga vuran fotoğraf Çal’dan

Denizli’de uzun yıllardır fotoğraf sanatçılığı yapan Zeki Akakça’nın Çal’da çektiği bir fotoğraf Cumhuriyet’in 99.yılı nedeniyle düzenlenen sergide 99 fotoğraftan biri olarak seçildi. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Aşağıseyitliler’in asırlardır sürdürdüğü ve bizim de 2014 yılından sonra sorumlulukla organizasyonunu üstlendiğimiz Sudan Koyun Geçirme etkinliğinde çekilen fotoğrafın önemli bir organizasyonda sergilenmesi Çallılar’ın da gururu oldu” dedi.

Cumhuriyet’in 99.yılına damga vuran fotoğraf Çal’dan
03.11.2022
A+
A-

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu, cumhuriyetin yıldönümü nedeniyle bir süre önce Ankara’da “99.yılında Cumhuriyet Fotoğraf Sergisi” için yarışma açtı.  560 fotoğraf sanatçısı 1077 eseriyle prestij yarışmasına katıldı. Yarışmada 99 fotoğraf sergilenmeye değer bulundu.  Daha önceki yıllarda 2 uluslararası ödül alan Denizlili Zeki Akakça’nın Aşağıseyit Mahallesi’nde düzenlenen Sudan Koyun Geçirme etkinliğinde çektiği fotoğrafta sergilenmeye değer bulundu.

GELENEKSEL YARIŞMA ÇAL’IN TANITIMINA ÖNEMLİ KATKI VERİYOR

Akakça, “Geçtiğimiz yıllarda iki uluslararası ödül alan fotoğrafım, şimdi de çok önemli bir organizasyonda prestij ödülü aldı ve sergilendi. Çok mutlu ve gururluyum. Bu fotoğraf, 8 asırdır süren Koyun Sudan Geçirme etkinliğinin sembolü oldu” derken, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, “Aşağıseyitliler’in asırlardır sürdürdüğü ve bizim de 2014 yılından sonra sorumlulukla organizasyonunu üstlendiğimiz Sudan Koyun Geçirme etkinliğinde çekilen fotoğrafın önemli bir organizasyonda sergilenmesi Çallılar’ın da gururu oldu. Bizler, genç cumhuriyetimizin geleneklerimizle daha da güçlenip, ilelebet yaşayacağına inanıyoruz. Bu yıl şap hastalığı nedeniyle düzenleyemediğimiz Sudan Koyun Geçirme etkinliğimizi 2023’ün Ağustos ayında yeniden düzenleyeceğiz. Her yıl bu etkinliğe yüzlerce fotoğraf sanatçısı geliyor. 800 yılı aşkın zamandır sürdürülen geleneğimiz Çal’ın tanıtımına önemli katkı veriyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.