enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5093
EURO
34,9923
ALTIN
2.436,25
BIST
9.800,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Denizli Barosu Başkan adayı Adnan Demirdöğer’den seçim yapılsın çağrısı

Denizli Barosu Başkan adayı Adnan Demirdöğer’den seçim yapılsın çağrısı
09.10.2020
A+
A-

Denizli Barosu 47. Olağan Genel Kurulu İl Hıfzıssıha Meclisi Kurulu kararı ile toplantı ve seçimlerin 1 Aralık’a kadar ertelenmesi kararı üzerine belirsiz bir tarihe ertelendi. Seçimde Baro Başkanlığına adaylığını açıklayan Adnan Demirdöğer Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Avukat Adnan Demirdöğer sözlerine,“Barolar; avukatlık mesleğini geliştirmek, meslek mensuplarının birbirleri ve iş sahipleri ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni sağlamak, meslek düzenini, ahlakanı, saygınlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak, avukatların ortak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tüm çalışmaları yürüten, tüzel kişiliği bulunan, çalışmalarını demokratik ilkelere göre sürdüren kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlardır” tanımını yaparak başladı.

“ERTELEME KARARI KANUNA AYKIRIDIR”

İl Hıfzıssıha Meclisi Kurulu kararı ile toplantı ve seçimlerin 1 Aralık’a kadar ertelenmesi kararı üzerine Denizli Barosu’nun 47. Olağan Genel Kurulu’nun ertelenmesini eleştiren Demirdöğer,“ Baro Genel Kurulları erteleme ve iptali ancak kanunla mümkün olabilir. Hukuki dayanağı olmayan bu karar hukuken yok hükmündedir. Denizli Baro Başkanlığı’nın 3 Ekim 2020 tarihinde  genel kurulu 10 Ekim 2020 tarihine ertelenmesi geçerliliğini korumaktadır.  Denizli Barosu’nun YSK kararını gerekçe göstererek genel kurulu belirsiz bir tarihe ertelemesi de yok hükmündedir.”ifadelerini kullandı.

“BİZ ORADAYIZ” MESAJI VERDİ

Başkan adayı Demirdöğer,“Ertelenme kararından derhal dönülerek seçimler Covid-19 tedbirleri kapsamında yapılmalıdır. Biz hukukçu kimliğimizi unutmadık, unutmuyoruz, unutturmayacağız. Mesleğimizden aldığımız güç ile yarın saat 10:00’da biz ordayız, biz barodayız.”şeklinde konuştu.

SİYASİ PARTİ KONGRELERİNİN YAPILMASINI DEĞERLENDİRDİ

Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirdöğer, Baro seçimlerinin ertelenmesine rağmen bazı siyasi partilerin kongrelerinin gerçekleşmesi hakkında,“Bunun takdirini kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.”dedi.

METİN FEYZİOĞLU’NA KARŞI NET TAVIR

‘Baro başkanlarından büyük tepkiler alan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu hakkında tutumunuz nedir?’ sorusuna;“Beraber yürüdüğümüz arkadaşlara Feyzioğlu için olumlu düşünceler besliyorsanız bizimle beraber olmayın dedik. Feyzioğlu’nun baro seçimlerinin ertelenmesi hakkında tek bir açıklama yapmamasını da kınıyoruz. Kısacası Feyzioğlu’na karşı tavrımız nettir’’dedi.

HABER:ORAL CAN TATAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.