enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5491
EURO
34,7347
ALTIN
2.492,76
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Denizli Barosu, Dilara Yıldız’ın öldürülmesine sessiz kalmadı

Denizli Barosu, Dilara Yıldız’ın öldürülmesine sessiz kalmadı
12.01.2022
A+
A-

Tuzla’da bir restoranda yemek yiyen avukat Dilara Yıldız, eski nişanlısı Oktay Dönmez tarafından silahla vurularak öldürüldü. Dönmez’in sözleşmeli uzman çavuş olduğu ve sözleşmesinin bitmesinin ardından TSK ile ilişiğinin kesildiği belirtildi. Oktay Dönmez çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Yaşanan olayın ardından Denizli Barosu ve Denizli Barosu Kadın Hakları Komisyonu sert bir açıklama yaptı.

Açıklama şu şekilde;

Şiddetin adres tanımadığı ülkemizde bu defa İstanbul’da avukatlık yapan Av. Dilara YILDIZ’ın eski nişanlısı tarafından zorla götürüldüğü restaurantta feci şekilde katledildiği haberinin derin üzüntüsü ve öfkesi içerisindeyiz.

KANIKSAMAYACAĞIZ!

Kadına yönelik şiddet, bireysel değil toplumun kanayan bir sorunudur. Neredeyse her gün bir kadın cinayeti, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı haberleri gazetelere manşet oluyor ancak cezaların caydırıcı olmaması, İnfaz kanunun sürekli olarak değişmesi, okullarda ve ailede verilen eğitimin yetersiz oluşu, devlet yetkililerinin basında kadına ve çocuğa yönelik yetersiz ve bazı hatalı söylemleri ve daha bir çok etken sebebi ile ölümlere her gün bir yenisi daha ekleniyor ve daha vahşice ölümler duymaya devam ediyoruz. Bugün itibarı ile artık bu şiddet başka insanların haklarını savunan avukatlara da sirayet etmiştir. Hepimiz dur demezsek bu şiddetin muhatabı olmayacağımızın hiçbir güvencesi yoktur. Bu sebeple dayanışmayı, birlikte mücadeleyi arttırmamız için hiçbir bahanemiz bulunmamaktadır.

UNUTMAYACAĞIZ!

Yaşamı kendisinden çalınan her bir kadın salt unutulmaya mahkum sayılar değildir. Duyduğumuz üst üste gelen birçok kadın cinayetinin acısını yaşayamadan ve hesabı sorulmadan yeni bir acı haberle sarsılıyoruz. Kadına yönelik şiddet, konum, meslek ya da ölçüt tanımıyor. Üzülerek görüyoruz ki ülkemizde hiçbir kadının can güvenliği yoktur. Bu nedenle toplumsal hafızamızı diri tutmalı etkin önlemler alınması için topyekün seferber olmalıyız. Bizler yıllardır erkek egemen bakış açısının değişmesi gerektiğini, kadın ile erkeğin eşit olduğunu, kadının sosyal ve ekonomik olarak güçlenmesi gerektiğini her mecrada defalarca söyledik, haykırdık.

YAŞAMAK İSTİYORUZ!

Devlet nasıl failleri yakalamak ve cezalandırılmasını sağlamakla yükümlü ise bu cinayetlerin sona erdirilmesi ile de yükümlüdür. Bu sorunu kökünden çözmek için Devletin ve siyasi erkin derhal harekete geçmesini, her türlü şiddete karşı gerekli önlemleri almasını, bu uğurda mücadele veren sivil toplum kuruluşlarının yanında bulunmasını, caydırıcı ceza tedbirlerinin alınmasını, 6284 Sayılı Yasanın daha da işlevli hale getirilmesini, Anayasa ve Uluslararası Sözleşmelerin etkin uygulanarak Baroların, bu uğurda çalışan sivil toplum kuruluşlarının katılma taleplerinin ısrarla reddedilmesinden vazgeçilmesini, büyük hatadan dönülerek İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını, okullarda insan hakları, kadın ve çocuk haklarında zorunlu dersler konulmasını, toplumun gözünde güçsüz ve savunmasız görülen kadın ve çocukların yaşam hakkına yönelik saldırılarda ceza indirimi uygulanmamasını istiyoruz.

Bizler Denizli Barosu ve Denizli Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak Meslektaşımız Av. Dilara YILDIZ’ın acılı ailesine baş sağlığı diliyor, kadına karşı şiddeti ve kadın cinayetlerini lanetliyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine son verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz.

SUSMAYACAĞIZ!

İçimizde biriken tüm kadınların yas çığlıklarını HAYKIRACAĞIZ

VAZGEÇMEYECEĞİZ! İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.