enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3764
EURO
35,0246
ALTIN
2.326,54
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Denizli Çözüm Koleji evden sınıfa kapı açtı

Denizli Çözüm Koleji evden sınıfa kapı açtı
14.09.2020
A+
A-

Denizli Çözüm Koleji, geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında koronavirüs salgını nedeniyle okulların kapatılması kararı sonrası öğrencilerin eğitim hayatının aksamaması için anında online uzaktan eğitim-öğretim platformlarını devreye sokmuştu. Kolej, pandemi döneminde adeta sınıfları evlere taşıyarak, eğitim-öğretim sürecini sorunsuz tamamlamıştı.
Yeni eğitim-öğretim yılı içinde teknolojik yatırımlara büyük önem veren Denizli Çözüm Koleji; Çözüm Okulları ve Microsoft Education iş birliği ile hayat bulan DigitalTwins hizmetini devreye soktu.

DİJİTAL PLATFORMDA YÜZ YÜZE EĞİTİM

Çözüm DigitalTwins sayesinde her türlü sorun ve aksaklığa hazır olduklarını belirten Denizli Çözüm Koleji Kurucu Ortağı İsmail Kıyak, yeni sistemi şu sözlerle tanıttı, “ Çözüm Okulları pandemi sürecinde hiçbir öğrencisinin dünyanın diğer ülkelerinde öğrenim gören yaşıtlarından geri kalmaması için bir dizi yeniliği hayata geçirdi. Çözüm Okulları ve Microsoft Education iş birliği ile kurulan Çözüm DigitalTwins; uzaktan eğitim-öğretimi kolaylaştıran, yüz yüze öğrenme ortamı sunan, ister okuldan ister evden okulun sunduğu tüm olanakların ve eğitim sürecinin hem örgün hem de dijital ortamda kesintisiz devam etmesini sağlayan uzaktan eğitim platformudur. Çözüm DigitalTwins; yüz yüze eğitimi olanaklı kılan, online canlı dersler içeren ve öğrencilere kendi sınıflarında kendi öğretmenlerinden ders alma imkanı sunar.Kurulan sistemde okula gelemeyen öğrenci; kendi fiziksel sınıfının dijital ikizine bağlanarak okulda bulunan arkadaşları ile aynı anda kendi öğretmeni ve öğrenci arkadaşları ile birlikte aynı dersi alabiliyor. Haftalık 35 saat olarak planlanan ders programında tüm dersler bu şekilde ister okulda ister evde yüz yüze gerçekleştiriliyor. Günlük 7 saat hem fiziksel hem de dijital olarak ders işlendikten sonra günlük 2 saat bireysel ya da grup etüdü çalışması yine hem fiziksel ortam ile hem de dijital ikizi ile tüm öğrencilere ulaştırılıyor. 17 Ağustos 2020 tarihinden sonra yüz yüze eğitime başlayan 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin, sınıflarında işlenen dersleri aynı anda canlı yayın ile o gün okula gelemeyen diğer 8 ve 12. Sınıf öğrencilerine ulaştırdı. Bu desteğin yanında okul ortamında işlenen derslerin aynı anda canlı olarak yayınlanması ve öğrencilerin sınıf ortamına kendi öğretmenleri ve öğrenci arkadaşları ile etkileşim halinde bağlanabilmeleri de uzaktan eğitimi yüz yüze hale getiriyor. Olumlu sonuçlarını şimdiden görmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

DERSTE SINIFTA 7/24 AÇIK

Yeni sistemin çok önemli bir özeliğini daha paylaşan Kıyak, “Fiziksel olarak işlenmekte olan bu dersleri sadece canlı yayınlamakla kalmayıp aynı zamanda bulut üzerine kaydederek isteyen öğrencilerin daha sonra bu ders kayıtlarına erişimlerini sağlayacak bir online eğitim sistemi de kuruldu. Derslere hem fiziksel hem de dijital olarak katılım sağlayamayan öğrenciler dahil tekrar veya ders çalışmak isteyen öğrenci, gün içerisinde istediği zamanda tüm derslerin kayıtlarına sistem üzerinden ulaşıp daha sonra izleme imkanına sahip konumda. Çözüm Dijital Twins platformunda öğrencilerimize özel bireysel ödev ve etüt sistemleri, online deneme sınavları, bireysel rehberlik sistemi, dijital tasarım ve beceri atölyeleri ile yüz yüze canlı dersler yer almaktadır. Ülkemizin en önde gelen eğitim yayıncılarından biri olan Çözüm Yayın Grubu tarafından üretilen online deneme sınavları, online ödevler, ders anlatım videoları, soru çözüm videoları ve benzeri içeriklere K12NET ve cozumegitim.tv entegrasyonu ile tek noktadan 7/24 erişim imkânı öğrencilerin kendi bireysel öğrenme süreçlerini destekliyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.