enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5452
EURO
34,9826
ALTIN
2.431,11
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C

Denizli’de yeni Koronavirüs önlemleri açıklandı.. Düğün, Nişan, Sünnet yapacaklar dikkat!

Denizli’de yeni Koronavirüs önlemleri açıklandı.. Düğün, Nişan, Sünnet yapacaklar dikkat!
06.08.2020
A+
A-

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Denizli Valisi Ali Fuat Atik, başkanlığında yeni bir toplantı daha gerçekleşti. İçişleri Bakanlığının ilgili genelgesi üzerine yapılan toplantıda hastalığın ağır seyrettiği vakalar hariç olmak üzere; hastalık belirtisi gösteren kişiler ile temaslı oldukları kişilerin numunelerinin evlerinde alınmasına, izolasyon süreçlerinin evlerinde izlenmesine, tedavilerinin evlerinde yapılmasına karar verildi. Toplantıda ayrıca izole edilen hastalarının özellikle ilk 7 günlük süreçte sürekli ve sıkı olarak birebir takip edilmesine de karar verildi.

FİLYASYON ÇALIŞMA TAKİP EKİBİ KURULACAK

Toplantıda ayrıca il merkezinde vali yardımcısı ve ilçelerde kaymakamlar başkanlığında “Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulları” oluşturulmasına da karar verildi. Buna göre hasta, yatan hasta, ağır hasta ve izolasyondaki kişi sayısındaki değişimin bire bir takip edilerek her gün saat 16:00’da sağlık, kolluk ve uygun görülen diğer birim temsilcileriyle bir araya gelerek gün değerlendirmesinin yapılmasına karar verildi.

DÜĞÜNLERDE SIKI DENETİM

Hıfzıssıhha Meclisi düğün, sünnet ve nişan törenleri ile taziye işlemleri hakkında da bir dizi düzenlemeye gitti. Buna göre düğün, sünnet ve nişanlarda maske kullanımı ile fiziki mesafeye uyulması kurallarına aykırı durumlara kesinlikle müsaade edilmemesine, törenlerin sivil kıyafetli görevliler tarafından denetlenmesine, kurallara uymayan işyerlerine ise ikinci ihlalde para üçüncü ihlalde ise 1, dördüncü ihlalde ise 3 gün süreyle kapatma cezası verilmesine karar verildi. Meclis ayrıca taziye evlerinde, evlerde ve açık alanlarda taziye yapılmamasına karar verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.