enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5048
EURO
34,9559
ALTIN
2.430,10
BIST
9.803,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nden Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklaması

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nden Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklaması
03.05.2020
A+
A-

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamada “Türkiye, 2020 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksinde 180 ülke arasında 154.sırada. Ülkemizde 86 gazeteci cezaevinde ve son 1 yılda 103 gazeteci gözaltına alındı. Bu vahim veriler, basın özgürlüğü için verilmesi gereken mücadelenin ivediyetini açıkça ortaya koyuyor” ifadelerine yer verildi.

Son bir yılda, 76 gazeteciye soruşturma açılıp, 28 gazetecinin cezaevine girdiğini vurgulayan Karaçay “Tutuklanan, hüküm giyen, gözaltına alınan, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalan, fikir özgürlüğü kısıtlanan, kalemi susturulan, haberleri sansürlenen, otosansüre itilen gazeteciler, her koşulda işini hakkıyla yapmak için var gücü ile çalışıyor. Bizler basın emekçileri olarak, tüm baskı koşullarına rağmen umutluyuz. Kentimizi, ülkemizi, dünyamızı doğruya bilgiye ulaştırmaya devam edeceğiz. Özgür basın varsa, özgür toplum vardır şiarı ile topyekün bir mücadeleye ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, fikrimizden, kalemimizden, onurumuzdan ve okurumuzdan aldığımız güç ile mücadele edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.