enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Denizli İş Kadınları Birliği Derneği “Dünya İnsan Hakları Günü” Mesajı

Denizli İş Kadınları Birliği Derneği(DİKAB) 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü mesajını yayımladı.

Denizli İş Kadınları Birliği Derneği “Dünya İnsan Hakları Günü” Mesajı
10.12.2018
A+
A-

İnsan hakları; tüm insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmasıdır. 

İnsan haklarının temelini 10 Aralık 1948 tarihli İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi oluşturmaktadır. 70. Yıldönümünü kutladığımız ve tüm devletlerin ortak iradesiyle oluşturulan, insanlık onurunun gereği olan hak ve özgürlüklerin tek tek sayıldığı söz konusu Beyanname, insan hakları alanında evrensel düzeydeki en önemli temel referans kaynağı olmayı sürdürmektedir.

Kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi, çocuklar, engelliler ve korunmaya muhtaç gruplara yönelik özel tedbirler alınması, ülke olarak önemli yol katettiğimiz işkencenin, tamamen ortadan kaldırılması gibi, insan hakları alanındaki tüm tedbirlerin ülkemiz mevzuat altyapısında tüm detayları ile yer almasının sağlanması, Türkiye tarafından 1954’te onaylanmış olan ve iç mevzuatımızın bir parçasını oluşturan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi gibi uluslar arası sözleşmelerin tüm yükümlülüklerini yerine getirmemiz önem arz etmektedir.

Denizli İş Kadınları Birliği Derneği olarak; “insan hakları” kavramının toplumumuz ve devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarınca benimsenmesini sağlamanın bir kalkınma ve “var olma” meselesi olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda; sadece ülkemizde değil; uluslararası alanda her geçen gün artan her türlü ayırımcılık ve hoşgörüsüzlük ve aşırıcılık gibi ortak tehditlerin yanı sıra, düzensiz göç, mülteciler gibi insani konular da toplumlarımızın acil ortak çözüm üretilmesi için her türlü desteği vermeyi hazır olduğumuzu ve üzerimize düşen her türlü görevi yapacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.