enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5970
EURO
34,7616
ALTIN
2.497,65
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

‘Denizli karantinaya alındı’ yalanı

‘Denizli karantinaya alındı’ yalanı
06.04.2020
A+
A-

Ulusal bir kanalın haber bülteninde ‘Denizli Karantinaya Alındın’ alt yazısının bulunduğu görsel sosyal medyada paylaşıldı. Görüntünü ise düzmece olduğu anlaşıldı. Geriye dönük yayın incelendiğinde böyle bir alt yazının olmadığı görüldü. Denizli Valiliği ise görselin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Tüm Türkiye’de korona virüs mücadelesi önlemler arttırılarak sürüyor. Bakanlar ve uzmanlar tarafından önlemin alınması gerektiği duyuruları yapılırken Denizli’de bir haber görseli her yere yayıldı. Bir ulusal kanalın haber programında “Denizli karantina altına alındı” başlığında haber sunulduğunu Denizli Valiliği’nin açıklama yaptığını gösteren görsel sosyal medyada hızla yayıldı.

Haber merkezimiz konuyla ilgili araştırma yaparak Denizli Valiliği Basın Halkla İlişkiler Sorumlusuyla iletişime geçerek gerçekleri öğrendi. Görselde bulunan şekilde Denizli Valiliği’nden açıklama yapılmadığını ve görselin gerçekleri yansıtmadığı öğrenildi. Yine haber merkezimizin görselde bulunan haber kanalının geriye dönük kayıtlarını incelemesi ile “Denizli karantina altına alındı” başlığında bir haberin hiç yapılmadı ortaya çıktı.

İçİşleri Bakanlığı’nın sosyal medya üzerinde yalan haber ve halkı galeyana getirici söylemlerde bulunanlar hakkında işlem başlatılacağını duyurmuştu. Denizli’de yayılan görselinde bu duyuru kapsamında soruşturmaya tabi tutulması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.