enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3470
EURO
35,0988
ALTIN
2.307,90
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Denizli korona virüs haritasında dikkat çeken değişim

Denizli’de korona virüs vakalarının yüzde 25 azaldığının açıklanmasının ardından korona virüs yoğunluk haritasındaki dikkat çeken bir değişim yaşandı. Daha önce şehir merkezinde büyük bir risk alanının bulunduğu haritada son verilere göre bu alan parçalanmaya başladı. 1 hafta önce yüksek risk alanı olan çok sayıda noktanın orta risk seviyesine düşmesi dikkatlerden kaçmadı.

Denizli korona virüs haritasında dikkat çeken değişim
13.12.2020
A+
A-

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Denizli’de korona virüs vaka sayısının yüzde 25 düştüğünü açıklamasının ardından Sağlık Bakanlığı uygulaması Hayat Eve Sığar yoğunluk haritasında dikkat çeken bir değişim yaşanıyor. 1 hafta öncesine kadar neredeyse tüm şehri etkisi alan yüksek riskli alanda ciddi bir düşüş yaşanıyor.

BÜYÜK RİSK ALANI PARÇALANIYOR


Son verilere göre şehrin dört bir ucuna yayılan büyük yüksek riskli alanda ciddi parçalanmalar dikkat çekiyor. Kırmızı alanların yaklaşık 4 ay önceki gibi lokal bölgelere doğru kayarken, hala şehir merkezinde büyük bir risk alanı da yer alıyor. Sevindik ve Sümer Mahallerinin neredeyse tamamen riskten sıyrıldığı son verilere göre Karşıyaka ve Dokuzkavaklar gibi vakaların yoğun olduğu şehrin alt kısımlarındaki mahallelerde risk alanlarının parçalanması dikkatlerden kaçmıyor.

İLÇELERDE DE POZİTİF DÜŞÜŞ

Şehir merkezinde yaşanan değişim ilçelerde de aynı şekilde yaşanıyor. Özellikle son dönemde salgının merkezi haline gelen Acıpayam, Tavas, Çivril, Çal, Güney, Buldan ve Sarayköy ilçelerinde risk alanlarının parçalanması ve mahalle mahalle bölünmesi dikkat çekiyor. Son verilere göre Beyağaç, Çameli, Bozkurt, Bekilli ve Baklan ilkelerinde yüksek risk alanı bulunmuyor. Kale, Babadağ, Serinhisar, Çal ve Çardak ilçelerinde ise birkaç noktada yüksek risk alanı var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.