enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Denizli’nin meşhur Dodurga karpuzunda hasat başladı!

Denizli’nin meşhur Dodurga karpuzunda hasat başladı!
16.07.2021
A+
A-

Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Dodurga Mahallesinde üretilen ve yetiştirildiği mahallesinin ismiyle bilinen meşhur ‘Dodurga karpuzunda’ bu yılın ilk hasadı yapıldı. İri görünümü, tadı ve çekirdek oranının azlığıyla bilenen ‘Dodurga Karpuz’unda hasat Eylül – Ekim ayına kadar devam edecek.

Dodurga Mahallesinde bu yıl yaklaşık 100 dönümlük alanda karpuz ve kavun üretimi yapan 57 yaşındaki çiftçi Aydın Salan, ilk hasatta karpuzu toptan kilogramı 1 TL’den sattıklarını bu yıl karpuz tarlasından 700 tona yakın ürün hasat etmeyi hedeflediğini söyledi. Mahallede ilk kavun hasadının ise 15 gün sonra yapılacağını anlatan Çiftçi Salan, kavunu da toptan kilogramı 2 TL’den satışa çıkartacaklarını belirtti. Tarlasında ürettiği meşhur karpuz ve kavunun yol kenarlarında kurulu tezgahlarda satıldığını, toptancılar aracılığıyla Denizli merkez, Ankara, İstanbul, İzmir, Burdur gibi illere de gönderdiklerini belirten Salan, “Karpuz sezonumuz başladı. Yüz dönüme yakın karpuzumuz var. Bu sene tonunu bin TL’den toptan satıyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.